Yleistä tietoa Saimaa Cycle Tourista

Saimaa Cycle Tour 2023 poljetaan 7.-8.7.2023. Tapahtuman lähtö ja maali sijaitsee Imatrankosken sillalla aivan Saimaa Cycle Tour tapahtuma-alueen eli Imatran Inkerinaukion vieressä. Ensimmäinen 300 km ryhmä lähtee reitille klo 19:30. Lyhyemmälle reitille 85 km lähdetään klo 10 alkaen ja reitille 38 km lähtö tapahtuu lauantaina klo 11.

Ryhmässä lähtee max. 50 pyöräilijää (lyhyemmillä reiteillä max. 30 pyöräilijää) ja ryhmät lähetetään matkaan neljän minuutin välein. Lähtö suoritetaan näytöstyylisesti ja lähtöryhmä polkee Imatrankoskentien edestakaisin kiertäen ns. Pistetalojen liikenneympyrän. Ajanotto käynnistyy vasta Imatrankoskentien ja Helsingintien risteyksen tuntumassa. Lyhyemmille reiteille lähtö tapahtuu Helsingintieltä lauantai-aamuna.

Tapahtuman online-ilmoittautuminen on auki ke 5.7. päivän loppuun asti. Tapahtumaan voi ilmoittautua myös tapahtumapaikalla Imatran Inkerinaukiolla torstaina 6.7. klo 16:00 - 20:00 ja perjantaina 7.7. klo 9:00 - 22:00 sekä lauantaina 8.7. klo 8:00 - 10:00.

Ilmoittautumisen on mahdollista myös tapahtumatoimistossa Inkerinaukiolla. Katso hinnasto kohdasta Osallistumismaksut.

Katso tiedot eri matkojen sisältämistä palveluista kunkin reitin Ilmoittautumisesta.

Saimaa Cycle Tour 300 km Hinta
Early Bird osallistumismaksu 31.8.2022 asti 110 €
Alennettu osallistumismaksu 8.1.2023 asti 130 €
Osallistumismaksu 5.7.2023 asti 150 €
Paikan päällä ilmoittautuminen 6.-7.7.2023 170 €
Muut maksut Hinta
Siirtoturva 20 €
Osallistumisen siirto toiselle henkilölle ilman siirtoturvaa 20 €
Lähtöajan muuttaminen 10 €
Jaakon kierros 85 km Hinta
Alennettu osallistumismaksu 1.9.2022 - 8.1.2023 välisenä aikana 65 €
Osallistumismaksu 9.1. - 5.7.2023 välisenä aikana 75 €
Paikan päällä ilmoittautuminen 6. - 8.7.2023 85 €
Alle 16-vuotiaiden lasten osallistumismaksu -50% kulloinkin voimassa olevasta hinnasta.
Ruokolahden kierros 38 km Hinta
Alennettu osallistumismaksu 1.9.2022 - 8.1.2023 välisenä aikana 35 €
Osallistumismaksu 9.1. - 5.7.2023 välisenä aikana 40 €
Paikan päällä ilmoittautuminen 6. - 8.7.2023 50 €
Alle 16-vuotiaiden lasten osallistumismaksu -50% kulloinkin voimassa olevasta hinnasta.

Tapahtuman säännöt ja ilmoittautumisehdot löydät alta löytyvistä linkeistä:

Tapahtuman säännöt
Tapahtuman ilmoittautumisehdot

ListNRide on Saimaa Cycle Tour tapahtuman virallinen pyöränvuokrauskumppani. ListNRiden valikoimasta löydät omaa tarvettasi vastaavan laadukkaan ja huolletun pyörän Saimaa Cycle Tourille.

Löydä ja varaa pyörä ListNriden pyörävalikoimasta osoitteesta www.listnride.com

Imatralta löytyy useita ilmaisia pysäköintialueita alle 5 km etäisyydellä lähtöalueelta.

Vartioituja pyörän säilytyspisteitä löytyy pukeutumis- ja suihkutilojen yhteydestä Imatran Urheilutalolta sekä tapahtuman lähtö- ja maalialueen läheisyydestä Inkerinaukiolta.

 • Imatran Urheilutalo, Kotipolku 2, Imatra (Google Maps) // Pyörien säilytys on auki pe 7.7. klo 17:00 – la 8.7.2023 klo 19:00 välisenä aikana.
 • Inkerinaukio, Imatra (Google Maps) // Pyörien säilytys on auki to 6.7.2023 klo 16:00 – 20:30 sekä pe 7.7. klo 9:00 – la 8.7.2023 klo 19:00 välisenä aikana.

Säilytykseen tulevassa pyörässä tulee olla osallistujan nimi ja/tai osallistumisnumero. Nimellä olevat pyörät luovutetaan henkilötodistusta (esim. ajokortti) vastaan ja osallistumisnumerolla merkityt pyörät luovutetaan osallistumisnumeroa vastaan.

Vartioitu tavaroiden säilytyspiste löytyy Imatran Urheilutalolta osoitteesta Kotipolku 2, Imatra (Google Maps). Vartioitu tavaroiden säilytyspiste on auki pe 8.7. klo 17:00 – la 9.7. klo 19:00 välisenä aikana.

Kaikki säilytykseen jätettävät tavarat on merkittävä omalla nimellä tai osallistumisnumerolla ja tavarat luovutetaan vain henkilötodistusta (esim. ajokortti) tai osallistumisnumeroa vastaan.

Saimaa Cycle Tourissa kuvataan valokuvia useamman kuvausryhmän toimesta.

Saimaa Cycle Touria saapuu kuvamaan myös maailman johtava massaurheilutapahtumien kuvauspalvelu Sportograf, jonka kuvia voi ostaa tapahtuman jälkeen Sportografin verkkopalvelusta. Sportograf käyttää kuvaamisessa myös automatisoituja kuvauspisteitä, joiden lisävalaistuksessa käytetään hämärän aikaan myös lisävalaistusta esim. salamavaloja.

Saimaa Cycle Tour varaa oikeuden käyttää tapahtuman aikana osallistujista otettuja valokuvia ja videoita tapahtuman markkinoinnissa. Mikäli osallistuja haluaa, että hänen kuvaansa ei käytetä mainonnassa, pyydetään häntä ottamaan yhteys Saimaa Cycle Touriin heti tapahtuman jälkeen.

Ennen tapahtumaa

Tapahtumatoimisto sijaitsee Inkerinaukiolla Imatrankoskella. Katso sijainti Google Mapsissä: https://goo.gl/maps/wGULGedLHHFtDomJ8

Torstai 6.7.2023

Tapahtumatoimisto on auki klo 16:00 - 20:00 (paikan päällä ilmoittautuminen ja numeroiden nouto).

Perjantai 7.7.2023

Tapahtumatoimisto on auki klo 9:00 - 22:00 (paikan päällä ilmoittautuminen ja numeroiden nouto). Ensimmäinen ryhmä lähtee liikkeelle klo 19:30.

Lauantai 8.7.2022

Ensimmäiset pyöräilijät saapuvat Imatralle yön tunteina. Maali sulkeutuu klo 17:30. Pukeutumistilat ja suihkut sulkeutuvat klo 19:00. Pyöräparkit ja tavararasäilytys sulkeutuvat klo 19:00.

Tulethan tapahtumaan valmiiksi huolletulla ja kunnossa olevalla pyörällä.

Jos kuitenkin tarvitset apua ennen tapahtumaa, niin tapahtuma-alueelta Imatran Inkerinaukiolta löytyy Saimaa Cycle Tour yhteistyökumppaneiden pyöränhuoltopisteitä. Näiltä huoltopisteiltä saat apua pyöräsi huoltoon liittyen.

Jos tarvitset pyörällesi huoltoa, tule ajoissa paikalle. Pyöränhuoltotyö on ilmaista, mutta tarvittavat varaosat ovat maksullisia.

Muistathan, että hämärän aikaan pyöräsi tulee olla varustettu valaisimella. Lue lisätietoja kohdasta Tapahtuman aikana > Pyörän valaisimet hämärän ja pimeän aikana.

Pukeutumistilat ja suihkut löytyvät Imatran Urheilutalolta osoitteesta Kotipolku 2, Imatra (Sijainti Google Mapsissä).

Pukeutumistilat ja suihkut ovat avoinna pe 7.7.2023 klo 17:00 – la 8.7.2023 klo 19:00 välisenä aikana.

Tapahtuman aikana

Saimaa Cycle Tour 300 km reitin varrella on 8 huoltopistettä, joista kahdella huoltopisteellä tarjolla on myös lämmin ruoka. Lisäksi lähdössä tarjolla on vedenottopiste. Jaakon kierroksella 85 km on kaksi huoltopistettä ja Ruokolahden kierroksella 38 k on yksi huoltopiste.

SAIMAA CYCLE TOUR 300 KM HUOLTOPISTEET

Kahdella huoltopisteellä on tarjolla lämmin ruoka ja maalissa premium hot dog + coleslaw. Huomioithan kanssaosallistujat eli jos et ole ilmoittanut ruokarajoitteita ilmoittautumisen yhteydessä omassa profiilissasi niin et syö kasvis- tai gluteenitonta ruokaa, jotta sitä tarvitsevat saavat omat annoksensa. Emme pysty kustomoimaan muita erityisruokavalioita tai allergeenejä.

Kaikilla huoltopisteillä on tarjolla:
Vesi, High5 urheilujuoma, Segafredo kahvi + kauramaito, mustikkakeitto (Juustoportti), suolakurkku ja suola

51 km Lappeenrannan satama - Hiekkalinna
Pulla (Pågen Gifflar) tai Gluteeniton pulla (Moilas Vaniljatäytepulla)

93 km Savitaipale
Banaani, Leipä (Pågen Oivallus) + hillo tai Gluteeniton cocktailpiirakka (Moilas)

122 km Salmiranta - Suomenniemi (lämmin ruoka)
Lämminruoka: Peruna-jauheliha-kasvispata tai kasvisversio: soijarouheella (vegaaninen, gluteeniton, laktoositon ja maidoton)
Rusinat (Sunmaid), Pulla (Pågen Gifflar) tai Gluteeniton pulla (Moilas Vaniljatäytepulla)

163 km Kirkonvarkaus - Mikkeli
Banaani, Leipä (Pågen Oivallus) + hillo tai Gluteeniton cocktailpiirakka (Moilas)

191 km Huoseuksenniemi - Anttola
Banaani, Foodin patukka, Leipä (Pågen Oivallus) + hillo tai Gluteeniton cocktailpiirakka (Moilas)

222 km Sahanlahti - Puumala (lämmin ruoka)
Lämminruoka: Riisi-kasvispata (vegaaninen, gluteeniton, laktoositon, maidoton) + Tsingtao 0,0% olut
Pulla (Pågen Gifflar) tai Gluteeniton pulla (Moilas Vaniljatäytepulla)

248 km Vanha Lääninraja - Puumala
Banaani, Foodin patukka, Leipä (Pågen Oivallus) + hillo tai Gluteeniton cocktailpiirakka (Moilas)

280 ​​km Kirkon mäki - Ruokolahti
Rusinat (Sunmaid), Pulla (Pågen Gifflar) tai Gluteeniton pulla (Moilas Vaniljatäytepulla)

300 km Maali - Inkerinaukio, Imatra
Premium hot dog (lihaversio) tai Vegaaninen premium hot dog. Myös gluteeniton vaihtoehto tarjolla. Lisäksi Tsingtao 0.0% olut tai Villi lähdevesi

JAAKON KIERROKSEN 85 KM HUOLTOPISTEET

19 ​​km Kirkon mäki - Ruokolahti
Vesi, High5 urheilujuoma, Segafredo kahvi + kauramaito, mustikkakeitto (Juustoportti), suolakurkku, suola, rusinat (Sunmaid), Pulla (Pågen Gifflar) tai Gluteeniton pulla (Moilas Vaniljatäytepulla)

42 km Äitsaari
Vesi, High5 urheilujuoma, Segafredo kahvi + kauramaito, mustikkakeitto (Juustoportti), suolakurkku, suola, banaani, Foodin patukka, Leipä (Pågen Oivallus) + hillo tai Gluteeniton cocktailpiirakka (Moilas)

85 km Maali - Inkerinaukio, Imatra
Premium hot dog (lihaversio) tai Vegaaninen premium hot dog. Myös gluteeniton vaihtoehto tarjolla. Lisäksi Tsingtao 0.0% olut tai Villi lähdevesi

RUOKOLAHDEN KIERROKSEN 38 KM HUOLTOPISTE

19 ​​km Kirkon mäki - Ruokolahti
Vesi, High5 urheilujuoma, Segafredo kahvi + kauramaito, mustikkakeitto (Juustoportti), suolakurkku, suola, rusinat (Sunmaid), Pulla (Pågen Gifflar) tai Gluteeniton pulla (Moilas Vaniljatäytepulla)

38 km Maali - Inkerinaukio, Imatra
Premium hot dog (lihaversio) tai Vegaaninen premium hot dog. Myös gluteeniton vaihtoehto tarjolla. Lisäksi Tsingtao 0.0% olut tai Villi lähdevesi

Tapahtumassa noudatetaan liikennesääntöjä. Tapahtumassa ajetaan kaikelle liikenteelle avoimella reitillä, joten olet aina itse velvollinen olemaan ajan tasalla liikenneympäristöstäsi, jossa etenet.

Jokainen osallistuja pyöräilee tapahtumassa omalla vastuullaan ja omalla vakuutuksella (suosittelemme tarkistamaan myös oman polkupyörän vakuutusturva omalta vakuutusyhtiöltä).

Aja tien oikeassa reunassa aina kun se on mahdollista ja pysy omalla kaistallasi. Kunnioita myös aina tapahtuman ulkopuolista liikennettä (tapahtumassa mukana oleminen ei anna oikeutta liikennerikkomuksiin). Ole myös varovainen ohittaessasi toisia pyöräilijöitä tai pyöräilijäryhmiä ja jätä ohituksissa riittävä turvaväli muihin pyöräilijöihin.

Jos joudut käyttämään puhelinta niin pysähdy ja siirry tiensivuun tekemään puhelu. Myös radioiden tai kuulokkeiden käyttö pyöräillessä on kielletty. Jos sinun tarvitsee pysähtyä, siirry pyöräsi kanssa pois tiealueelta, jotta ei synny vaaratilanteita muille pyöräilijöille, ajoneuvoille tai sinulle itsellesi.

Reitin varrella on satoja liikenteenohjaajia. Lisäksi reitti on merkitty sadoilla selkeillä liikenteenohjaus- ja varoitusmerkeillä, joita seuraamalla kykenet ennakoimaan vaarallisia paikkoja sekä pysymään reitillä. Noudata aina liikenteenohjaajien pysähtymiskäskyä. Kiinnitä erityistä huomiota risteyksissä ja risteysalueilla, sillä sadoista liikenteenohjaajista ja varoitusmerkeistä huolimatta reitillä on pieniä risteyksiä, joissa liikenteenohjausta ei ole.

Suomen laki kieltää roskaamisen. Älä heitä mitään roskia luontoon vaan tuo roskat mukanasi lähimmälle huoltopisteelle ja laita ne jäteastiaan.

Suomen Tieliikennelain mukaisesti hämärän ja pimeän aikana polkupyörällä liikkuessa tulee käyttää etu- ja takavaloa.

Saimaa Cycle Tour -tapahtuman aikana hämärän aika alkaa noin klo 23:30 ja päättyy noin 3:30

Tapahtuman kaikilla huoltopisteiltä löytyy myös pyöränhuoltoteltta, josta saat apua yleisimpiin teknisiin ongelmiin. Lisäksi reitillä on Saimaa Cycle Tour huoltoautoja, jotka auttavat osallistujia tarvittaessa.

Pyörähuoltopisteiltä tai -autosta saatava huoltotyö on ilmaista, mutta tarvittavat varaosat ovat maksullisia ja ne on maksettava tapahtuman järjestäjälle tai yhteistyökumppaneille.

Välinerikon sattuessa jokaisen osallistujan ensimmäinen tehtävä on lisävahinkojen ennaltaehkäiseminen ja ensisijaisesti välinerikot pyritään korjaan itse tai kanssa pyöräilijän avustuksella.

 • Välinerikon tapahduttua ilmoita siitä kanssa pyöräilijöille ja siirry välittömästi tien oikeaan reunaa reilusti tien pientareelle
 • Älä hätäänny tai hermostu vaan tarkista tarvittavat huoltotoimenpiteet
 • Mikäli kyseessä on huoltotoimenpide, jonka osaat itse tehdä ja sinulla on tarvittavat tarvikkeet sekä työvälineet, suorita huolto rauhassa
 • Jos et osaa tai pysty suorittamaan tarvittavaa huoltotoimenpidettä jää odottamaan reitillä liikkuvaa järjestäjän huoltoautoa, joka auttaa sinua yleisimmissä huoltotoimenpiteissä
  • Huoltopalvelu on ilmaista mutta mahdolliset varaosat tai isoimmat tarvikkeet tulee maksaa tapahtumanjärjestäjälle tai tämän yhteistyökumppanille
  • Huomioithan, että huoltoautoa voi joutua odottamaan
  • Sijoitu siten, että olet nähtävissä ja huoltoauton lähestyessä nosta käsi selvästi ylös huoltoavun merkiksi
 • Jos huoltotoimenpidettä ei voida suorittaa tienvarressa huoltoauto voi kuljettaa sinut ja pyöräsi lähimmälle huoltopisteelle

Kolaritilanteessa tai muussa mahdolliseen henkilövahinkoon johtaneessa tilanteessa jokaisen pyöräilijän ensimmäinen tehtävä on lisävahinkojen ennaltaehkäiseminen.

Järjestäjällä on ensiapuvastaava, joka on tavoitettavissa puhelimitse tapahtuman Hotline numerosta, joka löytyy osallistumisnumerosta. Hänen kauttaan tarvittava ensihoito ohjataan paikalle.

 • Suomen tieliikennelaissa on määrätty, että jokainen on auttamisvelvollinen liikenneonnettomuuden sattuessa. Pysähdy ja auta aina kolaritilanteessa.
 • Älä hätäänny tai hermostu vaan tarkista loukkaantuneiden kunto.
 • Siirry välittömästi tien oikeaan reunaan piennaralueelle mikäli liikkuminen ei tuota ongelmia.
 • Jos kyseessä on pintanaarmu, asvaltti-ihottuma tai muu vaurio ja pystyt jatkamaan pyöräilyä, saat ensiavun lähimmältä huoltopisteeltä. Kaikilla huoltopisteillä on ensiaputeltta.
 • Jos vammat vaativat ensiapua reitinvarrella voit tarvittaessa ottaa yhteyttä puhelimitse tapahtumanjärjestäjän ensiapuun. Tapahtuman hotline numerot löydät osallistumisnumerosta.
  • Ilmoita onko sattunut onnettomuus vai sairauskohtaus.
  • Ilmoita oma nimesi ja yhteystietosi sekä mahdollisimman tarkka sijainti.
  • Vastaa mahdollisiin kysymyksiin ja jää odottamaan lisäohjeita. Sulje puhelin vasta, kun saat luvan.
  • Ohjaa järjestäjän ensiapuyksikkö paikalle.

Jos kolarin osapuoli ei reagoi puhutteluun, ei hengitä, epäillään sydämen toimintaan liittyvää häiriötä tai on epäiltävissä vakavampi loukkaantumisen aste niin silloin ota välittömästi yhteys hätäkeskukseen.

 • Puhelinnumero 112
 • Ilmoita onko sattunut onnettomuus vai sairauskohtaus.
 • Ilmoita oma nimesi ja yhteystietosi sekä mahdollisimman tarkka sijainti.
 • Vastaa mahdollisiin kysymyksiin ja jää odottamaan lisäohjeita. Sulje puhelin vasta, kun saat luvan.
 • Ohjaa hätäkeskuksen lähettämä ensiapuyksikkö paikalle.

Suomen Punaisen Ristin ensiapuhenkilökunta auttaa tapahtuman aikaisissa sairastapauksissa. SPR:n ensiaputeltat löytyvät kaikilta tapahtuman huoltopisteiltä ja tapahtuma-alueella Imatran Inkerinaukiolta.

Ensiapu auttaa pienissä ensiapua vaativissa vammoissa tai hoidossa. Vaativammat hoitotoimenpiteet hoidetaan reitillä olevien päivystävien sairaaloiden tai terveyskeskusten toimesta.

Saimaa Cycle Tour tai SPR eivät tarjoa lääkkeitä. Jos tarvitset lääkkeitä, niin suosittelemme, että varaat ne mukaan itsellesi (esim. särkylääkkeet).

Tapahtuman aikana voit saada lyhyen hieronnan, joka keskittyy akuuttiin ongelmakohtaan (lihaskrampit, niska- ja hartiaseudun kivut). Hieronta on ilmaista ja sen tarjoavat Saimaa Cycle Tour yhteistyössä Rela-Hierojien (www.relahierojat.fi) kanssa.

 • Ensimmäisestä ruokahuoltoopisteestä (n. 100 km) lähtien kaikilla huoltopisteillä on mahdollisuus saada hierontaa akuuttiin ongelmakohtaan.
 • Maalissa on mahdollisuus saada lyhyt 10-15 min hieronta esim. jaloille, selälle tai niska-hartiaseudulle veloituksetta.

Huomioithan, että huoltopisteillä sekä erityisesti maaliintulon jälkeen hierontaa voi joutua jonottamaan.

Saimaa Cycle Tour toivoo, että kaikki osallistujat pystyisivät pyöräilemään reitin alusta loppuun. Jos kuitenkin käy niin, että matka keskeytyy syystä tai toisesta toimi seuraavasti.

 • Jos mahdollista lopeta pyöräily huoltopisteille ja ilmoita siitä huoltopisteen henkilöstölle.
 • Jos joudut keskeyttämään pyöräilyn reitille, odota huoltoautoa, joka voi kuljettaa sinut lähimmälle huoltopisteelle.
 • Muista ilmoittaa keskeytyksestä kaikissa tapauksissa järjestäjille
 • Jos et tarvitse järjestäjien kuljetusta, niin muista ilmoittaa myös tästä järjestäjille

Kaikille keskeyttäneille on järjestetty järjestäjien toimesta ilmainen kuljetus tapahtuma-alueelle Imatran Inkerinaukiolle.

 • Keskeyttäneet pyritään ottamaan kuljetuksen kyytiin tapahtuman huoltopisteiltä.
 • Huomioithan, että voi joutua odottamaan kuljetusta pidemmänkin aikaa.

Myös keskeyttäneiden pyöräilijöiden pyörät kuljetetaan veloituksetta maalialueelle.

 • Pyörien kuljetus voi tapahtua eri aikaan kuin pyöräilijöiden.
 • Keskeyttäneiden pyörät kuljetetaan Imatralle tapahtuman maalialueelle vartioidulle pyörien säilytys alueelle, josta pyörän voi noutaa omalla osallistumisnumerolla.

Huomio! Saimaa Cycle Tour ei ota vastuuta ja eikä korvaa kuljetuksessa vaurioituneita pyöriä. Polkupyörät pyritään suojaamaan mahdollisimman hyvin kuljetuksen ajaksi mahdollisten vaurioiden välttämiseksi.

Tapahtuman jälkeen

Pukeutumistilat ja suihkut löytyvät Imatran Urheilutalolta osoitteesta Kotipolku 2, Imatra (Sijainti Google Mapsissä).

Pukeutumistilat ja suihkut ovat avoinna pe 7.7. klo 17:00 – la 8.7.2023 klo 19:00 välisenä aikana.

Vaikka kotimatka voi olla pitkä ja kiire kotiin on suuri niin olet juuri suorittanut valtavan liikuntasuorituksen. Vaikka voit tuntea olosi energiseksi ja pirteäksi niin nyt on väärä aika hypätä auton rattiin ja kotimatkalle.

Jos osallistut 300 km reitille Saimaa Cycle Tour suosittelee vähintään kuuden (6) tunnin lepoa maaliin tulon jälkeen ennen kuin ajat autoa.

Turvallista kotimatkaa!

Maailman suurin massaurheilutapahtumien kuvauspalvelu Sportograf saapuu kuvaamaan Saimaa Cycle Touria.

Tapahtuman kuvia voit ostaa Sportografin palvelusta. Sportografin järjestelmä jaottelee kuvat osallistumisnumeroiden perusteella ja tapahtuman jälkeen voit hakea palvelusta omat kuvasi oman osallistumisnumeron perusteella.

Lue lisää osoitteesta www.sportograf.com/en

Tapahtuman aikana kadonneita tavaroita voit tiedustella Saimaa Cycle Tourin tapahtumatoimistolta Imatran Inkerinaukiolta tai tapahtuman tavaran säilytyspisteeltä Imatran Urheilutalolta.

Tapahtuman jälkeen kadonneita tavaroita voit tiedustella sähköpostitse osoitteesta support@saimaacycletour.com.