Saimaa Cycle Tour reitti

Saimaan järvialue on sininen labyrintti, joka muodostuu useista järvistä, saarista ja erilaisista uomista, joita ympäröivät metsät ja harjanteet. Tästä Saimaan sokkelosta löytyvät myös maailman kauneimmat järvimaisemat ja upeat maisematiet, joista parhaimmat on valittu Saimaa Cycle Tourille.

Saimaa Cycle Tour reittisuunnittelusta vastaa kolminkertainen maantiepyöräilyn Suomen Mestari Juho Suikkari. Saimaa Cycle Tour reitti perustuu hänen akviiviuran aikaisiin harjoitusreitteihin.

Saimaa Cycle Tour 290 km

Vuonna 2022 Saimaa Cycle Tour ajetaan uudella reitillä. Reitin lähtö ja maali sijaitsevat Imatrankosken sillalla ja matkaan lähdetään kosken kuohujen säestyksellä. Imatralta reitti kulkee kohti Lappeenrantaa, jossa ajetaan Lappeenrannan tunnelmallisen satama-alueen läpi, ja reitin ensimmäinen huoltopiste löytyy Lappeenrannan kuuluisalta hiekkalinnalta.

Lappeenrannasta reitti jatkuu Taipalsaarelle ja Savitaipaleelle pitkin upeita harjuteitä ja järvimaisemia. Savitaipaleelta reitti jatkaa kohti pohjoista ja metsämaisemia. Ennen Mikkelin kaupunkikeskustaa reitti kääntyy kaakkoon ja voit levähtää reitin kauimmaisella huoltopisteellä. Mikkelistä reitti kulkee kohti Puumalaa vaihtelevassa maastossa lukemattomien peltojen, metsien ja järvien ohi. Ennen Puumalaa saavut reitin kauneimpiin maisemiin Lietveden alueelle missä tie mutkittelee keskellä järveä kalliosaarelta toiselle.

Puumalan sillan ylitettyäsi matkaa jatkuu rullaavien mäkien saattelemana kohti Ruokolahtea. Ruokolahdella noustaan kirkon mäelle, josta löytyy reitin viimeinen huoltopiste. Ruokolahdelta jäljellä on enää viimeinen rykäisy ennen Imatrankoskea ja maalia.

Saimaa Cycle Tour reitin pituus on noin 290 kilometriä ja se poljetaan kokonaan asfaltoiduilla teillä. Reitillä löytyy kahdeksan huoltopistettä, joista kahdessa on tarjolla lämmin ateria. Jokaiselta huoltopisteeltä löytyy pyörähuolto-, hieronta- ja ensiapupalvelut.

Huoltopisteet:

  • 46 km Lappeenrannan satama / Hiekkalinna
  • 88 km Savitaipale
  • 117 km Suomenniemi / Salmenranta (ruokahuolto)
  • 158 km Mikkeli / Kirkonvarkaus
  • 186 km Väätämönsalmi
  • 217 km Puumala / Sahanlahti (ruokahuolto)
  • 243 km Puumala / Vanha Lääninraja
  • 275 ​​km Ruokolahti - Kirkon mäki Hill
  • 290 km Maali - Imatrankosken silta

Fast Stop pysähdyspisteet joukkueille ilmoitetaan myöhemmin.


Lataa reitti GPX tiedostona