Saimaa Cycle Tour reitti

Saimaan järvialue on sininen labyrintti, joka muodostuu useista järvistä, saarista ja erilaisista uomista, joita ympäröivät metsät ja harjanteet. Tästä Saimaan sokkelosta löytyvät myös maailman kauneimmat järvimaisemat ja upeat maisematiet, joista parhaimmat on valittu Saimaa Cycle Tourille.

Saimaa Cycle Tour reittisuunnittelusta vastaa kolminkertainen maantiepyöräilyn Suomen Mestari Juho Suikkari. Saimaa Cycle Tour reitti perustuu hänen akviiviuran aikaisiin harjoitusreitteihin.

Saimaa Cycle Tour 300 km

Saimaa Cycle Tour 2024 reittiin on tulossa muutoksia ensimmäisen 50 km osuudelle sekä Mikkelin kaupungin alueelle. Nämä muutokset päivitetään reittiin syksyllä 2023 muutosten vahvistuttua. Suunnitellut muutokset eivät vaikuta reitin pituuteen, eli reitin kokonaispituus on jatkossakin 300 km.

Saimaa Cycle Tour poljetaan kauniissa Saimaan maisemissa reitillä, jonka pituus on 300 km. Koko reitti poljetaan asfaltoiduilla teillä. Reitin lähtö ja maali sijaitsevat Imatrankosken sillalla ja matkaan lähdetään kosken kuohujen säestyksellä.

Imatralta reitti kulkee kohti Lappeenrantaa, jossa ajetaan Lappeenrannan tunnelmallisen satama-alueen läpi, ja reitin ensimmäinen huoltopiste löytyy Lappeenrannan kuuluisalta hiekkalinnalta.

Lappeenrannasta reitti jatkuu Taipalsaarelle ja Savitaipaleelle pitkin upeita harjuteitä ja järvimaisemia. Savitaipaleelta reitti jatkaa kohti pohjoista ja metsämaisemia. Ennen Mikkelin kaupunkikeskustaa reitti kääntyy kaakkoon ja voit levähtää reitin kauimmaisella huoltopisteellä. Mikkelistä reitti kulkee kohti Puumalaa vaihtelevassa maastossa lukemattomien peltojen, metsien ja järvien ohi. Ennen Puumalaa saavut reitin kauneimpiin maisemiin Lietveden alueelle missä tie mutkittelee keskellä järveä kalliosaarelta toiselle.

Puumalan sillan ylitettyäsi matkaa jatkuu rullaavien mäkien saattelemana kohti Ruokolahtea. Ruokolahdella noustaan kirkon mäelle, josta löytyy reitin viimeinen huoltopiste. Ruokolahdelta jäljellä on enää viimeinen rykäisy ennen Imatrankoskea ja maalia.

Reitillä löytyy kahdeksan huoltopistettä, joista kahdessa on tarjolla lämmin ateria. Jokaiselta huoltopisteeltä löytyy lisäksi pyörähuolto-, hieronta- ja ensiapupalvelut.

  • 50 km Lappeenranta
  • 89 km Savitaipale
  • 120 km Suomenniemi (lämmin ruoka)
  • 162 km Mikkeli - Mikkelipuisto
  • 191 km Anttola
  • 214 km Puumala - Pistohiekan Lava (lämmin ruoka)
  • 248 km Puumala - Vanha Lääninraja
  • 280 ​​km Ruokolahti
  • 300 km Maali - Inkerinaukio - Imatra

Tarkemmat tiedot huoltopisteiden juoma- ja ravintotarjonnasta päivitetään tapahtuma-oppaaseen keväällä 2024.