Saimaa Cycle Tour reitit

Saimaan järvialue on sininen labyrintti, joka muodostuu useista järvistä, saarista ja erilaisista uomista, joita ympäröivät metsät ja harjanteet. Tästä Saimaan sokkelosta löytyvät myös maailman kauneimmat järvimaisemat ja upeat maisematiet, joista parhaimmat on valittu Saimaa Cycle Tourille.

Saimaa Cycle Tour reittisuunnittelusta vastaa kolminkertainen maantiepyöräilyn Suomen Mestari Juho Suikkari. Saimaa Cycle Tour reitti perustuu hänen akviiviuran aikaisiin harjoitusreitteihin.

Saimaa Cycle Tour 300 km

Saimaa Cycle Tour poljetaan kauniissa Saimaan maisemissa reitillä, jonka pituus on 300 km. Koko reitti poljetaan asfaltoiduilla teillä. Reitin lähtö ja maali sijaitsevat Imatrankosken sillalla ja matkaan lähdetään kosken kuohujen säestyksellä.

Imatralta reitti kulkee kohti Lappeenrantaa ja reitin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Saimaa rannalla juuri ennen Lappeenrannan kuuluisaa satama-aluetta.

Lappeenrannasta reitti jatkuu Taipalsaarelle ja Savitaipaleelle pitkin upeita harjuteitä ja järvimaisemia. Savitaipaleelta reitti jatkaa kohti pohjoista ja metsämaisemia. Mikkelissä reitti pyörähtää keskustan alueella ja voit levähtää reitin kauimmaisella huoltopisteellä Mikkelipuistossa. Mikkelistä reitti kulkee kohti Puumalaa vaihtelevassa maastossa lukemattomien peltojen, metsien ja järvien ohi. Ennen Puumalaa saavut reitin kauneimpiin maisemiin Lietveden alueelle missä tie mutkittelee keskellä järveä kalliosaarelta toiselle.

Puumalan sillan ylitettyäsi matkaa jatkuu rullaavien mäkien saattelemana kohti Ruokolahtea. Ruokolahdella noustaan kirkon mäelle, josta löytyy reitin viimeinen huoltopiste. Ruokolahdelta jäljellä on enää viimeinen rykäisy ennen Imatrankoskea ja maalia.

Reitillä löytyy kahdeksan huoltopistettä, joista kahdessa on tarjolla lämmin ateria. Jokaiselta huoltopisteeltä löytyy lisäksi pyörähuolto-, hieronta- ja ensiapupalvelut.

 • 50 km Lappeenranta
 • 89 km Savitaipale
 • 120 km Suomenniemi (lämmin ruoka)
 • 162 km Mikkeli - Mikkelipuisto
 • 191 km Elovena huolto - Anttola
 • 214 km Puumala - Pistohiekan Lava (lämmin ruoka)
 • 248 km Foodin huolto - Puumala - Vanha Lääninraja
 • 280 ​​km Kirkonmäki – Ruokolahti
 • 300 km Maali - Inkerinaukio - Imatra

Tarkemmat tiedot huoltopisteiden juoma- ja ravintotarjonnasta löydät Saimaa Cycle Tour 2024 tapahtumaoppaasta.

Lataa GPX-tiedosto

GPX-tiedosto päivitetty 20.6.2024.


Jaakon kierros 85 km

Jaakon kierroksen pituus on 85 km. Reitin lähtö ja maali sijaitsee Imatralla. Reitti lähtee Imatrankoskelta se kiertää kuuluisan Ruokalahden Kirkonmäen, josta reitti suuntaa Äitsaareen. Äitsaari tunnetaan mm. suomalaisen ammattilaispyöräilijä Jaakko Hännisen kotipaikkana. Jaakko polkee tällä hetkellä ammattilaisena ranskalaisessa Decathlon AG2R La Mondiale Team La Mondiale joukkueessa.

Reiti varrella on kolme huoltoa, joista löytyy myös ensiapu- ja pyöränkorjauspalvelut:

 • 19 km Kirkonmäki - Ruokolahti
 • 29 km Suikkalan lava 1
 • 57 km Suikkalan lava 2

Tarkemmat tiedot huoltopisteiden juoma- ja ravintotarjonnasta löydät Saimaa Cycle Tour 2024 tapahtumaoppaasta.

Lataa GPX-tiedosto

GPX-tiedosto päivitetty 20.6.2024.


Ruokolahden kierros 38 km

Ruokolahden reitin pituus on 38 km. Reitin lähtö ja maali sijaitsevat Imatralla. Reitti lähtee Imatrankoskelta se kiertää kuuluisan Ruokalahden Kirkonmäen, josta reitti palaa takaisin Imatralle.

Reitin varrella on yksi huolto piste, josta löytyy myös ensiapu- ja pyöränkorjauspalvelut:

 • 19 km Kirkonmäki - Ruokolahti

Tarkemmat tiedot huoltopisteiden juoma- ja ravintotarjonnasta löydät Saimaa Cycle Tour 2024 tapahtumaoppaasta.

Lataa GPX-tiedosto

GPX-tiedosto päivitetty 20.6.2024.