Saimaa Cycle Tour reitit

Saimaan järvialue on sininen labyrintti, joka muodostuu useista järvistä, saarista ja erilaisista uomista, joita ympäröivät metsät ja harjanteet. Tästä Saimaan sokkelosta löytyvät myös maailman kauneimmat järvimaisemat ja upeat maisematiet, joista parhaimmat on valittu Saimaa Cycle Tourille.

Saimaa Cycle Tour reittisuunnittelusta vastaa kolminkertainen maantiepyöräilyn Suomen Mestari Juho Suikkari. Saimaa Cycle Tour reitti perustuu hänen akviiviuran aikaisiin harjoitusreitteihin.

Saimaa Cycle Tour 300 km

Vuonna 2022 Saimaa Cycle Tour ajetaan uudella reitillä, jonka pituus on 300 km ja se poljetaan kokonaan asfaltoiduilla teillä. Reitin lähtö ja maali sijaitsevat Imatrankosken sillalla ja matkaan lähdetään kosken kuohujen säestyksellä.

Imatralta reitti kulkee kohti Lappeenrantaa, jossa ajetaan Lappeenrannan tunnelmallisen satama-alueen läpi, ja reitin ensimmäinen huoltopiste löytyy Lappeenrannan kuuluisalta hiekkalinnalta.

Lappeenrannasta reitti jatkuu Taipalsaarelle ja Savitaipaleelle pitkin upeita harjuteitä ja järvimaisemia. Savitaipaleelta reitti jatkaa kohti pohjoista ja metsämaisemia. Ennen Mikkelin kaupunkikeskustaa reitti kääntyy kaakkoon ja voit levähtää reitin kauimmaisella huoltopisteellä. Mikkelistä reitti kulkee kohti Puumalaa vaihtelevassa maastossa lukemattomien peltojen, metsien ja järvien ohi. Ennen Puumalaa saavut reitin kauneimpiin maisemiin Lietveden alueelle missä tie mutkittelee keskellä järveä kalliosaarelta toiselle.

Puumalan sillan ylitettyäsi matkaa jatkuu rullaavien mäkien saattelemana kohti Ruokolahtea. Ruokolahdella noustaan kirkon mäelle, josta löytyy reitin viimeinen huoltopiste. Ruokolahdelta jäljellä on enää viimeinen rykäisy ennen Imatrankoskea ja maalia.

Reitillä löytyy kahdeksan huoltopistettä, joista kahdessa on tarjolla lämmin ateria. Jokaiselta huoltopisteeltä löytyy lisäksi pyörähuolto-, hieronta- ja ensiapupalvelut.

 • 51 km Lappeenrannan satama - Hiekkalinna
 • 93 km Savitaipale
 • 122 km Salmiranta - Suomenniemi (lämmin ruoka)
 • 163 km Kirkonvarkaus - Mikkeli
 • 191 km Huoseuksenniemi - Anttola
 • 222 km Sahalahti - Puumala (lämmin ruoka)
 • 248 km Vanha Lääninraja - Puumala
 • 280 ​​km Kirkonmäki - Ruokolahti
 • 300 km Maali - Inkerinaukio - Imatra

Tarkemmat tiedot huoltopisteiden juoma- ja ravintotarjonnasta päivitetään Tapahtumainfoon kesäkuussa 2023.

Lataa 300 km reitti GPX tiedostona


Jaakon kierros 85 km

 

Jaakon kierroksen pituus on n. 85 km. Reitin lähtö ja maali sijaitsee Imatralla. Reitin lähtö sijaitsee Imatrankosken sillalla ja se kiertää Ruokolahden kirkon ja Äitsaaren ympäri. Äitsaari on korkeimmalla ammattilaistasolla polkevan Jaakko Hännisen kotipaikka. Jaakko polkee AG2R Citroën joukkueessa.

Reitin varrella on kaksi huoltopistettä, joista löytyy myös ensiapu ja pyörän huolto:

 • 19 km Kirkonmäki - Ruokolahti
 • 42 km Äitsaari

Tarkemmat tiedot huoltopisteiden juoma- ja ravintotarjonnasta päivitetään tapahtumainfoon kesäkuussa 2023.

Lataa 85 km reitti GPX tiedostona


Ruokolahden kierros 38 km

 

Ruokolahden kierroksen pituus on noin 38 kilometriä. Reitti lähtee ja palaa Imatralle. Reitti alkaa Imatrankosken sillalta ja kiertää Ruokolahden kirkon ennen paluuta Imatralle.

Reitin varrella on yksi huoltopiste, josta löytyy myös ensiapu ja pyörän huolto:

 • 19 km Kirkonmäki - Ruokolahti

Tarkemmat tiedot huoltopisteen juoma- ja ravintotarjonnasta päivitetään Tapahtumainfoon kesäkuussa 2023.


Lataa 38 km reitti GPX tiedostona