Saimaa Cycle Tour reitit

Saimaan järvialue on sininen labyrintti, joka muodostuu useista järvistä, saarista ja erilaisista uomista, joita ympäröivät metsät ja harjanteet. Tästä Saimaan sokkelosta löytyvät myös maailman kauneimmat järvimaisemat ja upeat maisematiet, joista parhaimmat on valittu Saimaa Cycle Tourille.

Saimaa Cycle Tour reittisuunnittelusta vastaa kolminkertainen maantiepyöräilyn Suomen Mestari Juho Suikkari. Saimaa Cycle Tour reitti perustuu hänen akviiviuran aikaisiin harjoitusreitteihin.

Saimaa Cycle Tour 300 km

Vuonna 2022 Saimaa Cycle Tour ajetaan uudella reitillä. Reitin lähtö ja maali sijaitsevat Imatrankosken sillalla ja matkaan lähdetään kosken kuohujen säestyksellä. Imatralta reitti kulkee kohti Lappeenrantaa, jossa ajetaan Lappeenrannan tunnelmallisen satama-alueen läpi, ja reitin ensimmäinen huoltopiste löytyy Lappeenrannan kuuluisalta hiekkalinnalta.

Lappeenrannasta reitti jatkuu Taipalsaarelle ja Savitaipaleelle pitkin upeita harjuteitä ja järvimaisemia. Savitaipaleelta reitti jatkaa kohti pohjoista ja metsämaisemia. Ennen Mikkelin kaupunkikeskustaa reitti kääntyy kaakkoon ja voit levähtää reitin kauimmaisella huoltopisteellä. Mikkelistä reitti kulkee kohti Puumalaa vaihtelevassa maastossa lukemattomien peltojen, metsien ja järvien ohi. Ennen Puumalaa saavut reitin kauneimpiin maisemiin Lietveden alueelle missä tie mutkittelee keskellä järveä kalliosaarelta toiselle.

Puumalan sillan ylitettyäsi matkaa jatkuu rullaavien mäkien saattelemana kohti Ruokolahtea. Ruokolahdella noustaan kirkon mäelle, josta löytyy reitin viimeinen huoltopiste. Ruokolahdelta jäljellä on enää viimeinen rykäisy ennen Imatrankoskea ja maalia.

Saimaa Cycle Tour reitin pituus on 300 kilometriä ja se poljetaan kokonaan asfaltoiduilla teillä. Reitillä löytyy kahdeksan huoltopistettä, joista kahdessa on tarjolla lämmin ateria. Jokaiselta huoltopisteeltä löytyy pyörähuolto-, hieronta- ja ensiapupalvelut.

Huoltopisteet:

 • 51 km Lappeenrannan satama / Hiekkalinna
 • 93 km Savitaipale
 • 122 km Suomenniemi / Salmenranta (ruokahuolto)
 • 163 km Mikkeli / Kirkonvarkaus
 • 191 km Väätämönsalmi
 • 222 km Puumala / Sahanlahti (ruokahuolto)
 • 248 km Puumala / Vanha Lääninraja
 • 280 ​​km Ruokolahti - Kirkon mäki Hill
 • 300 km Maali - Imatrankosken silta

Fast Stop pysähdyspisteet joukkueille ilmoitetaan myöhemmin.


Lataa 300 km reitti GPX tiedostona


Jaakon kierros 85 km

 

Jaakon kierroksen pituus on n. 85 km. Reitin lähtö ja maali sijaitsee Imatralla. Reitin lähtö sijaitsee Imatrankosken sillalla ja se kiertää Ruokolahden kirkon ja Äitsaaren ympäri. Äitsaari on korkeimmalla ammattilaistasolla polkevan Jaakko Hännisen kotipaikka. Jaakko polkee AG2R Citroën joukkueessa.

Reitin varrella on kaksi huoltopistettä:

 • 19 km Ruokolahden kirkonmäki (vetää, kahvia, välipalaa, ensiapu ja pyörähuolto)
 • 42 km Äitsaaren seuratalo (vettä, kahvia, välipalaa, ensiapu ja pyörähuolto)

Lataa 85 km reitti GPX tiedostona


Ruokolahden kierros 38 km

 

Ruokolahden kierroksen pituus on noin 85 kilometriä. Reitti lähtee ja palaa Imatralle. Reitti alkaa Imatrankosken sillalta ja kiertää Ruokolahden kirkon ennen paluuta Imatralle. Reitin varrella on yksi huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, kahvia, välipalaa, ensiapu ja pyörän huolto.

 • 19 km Ruokolahden kirkonmäki


Lataa 38 km reitti GPX tiedostona