Ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen Saimaa Cycle Tourin lähettilääksi

Ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen Saimaa Cycle Tourin lähettilääksi

Ruokolahtelainen ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen Saimaa Cycle Tourin lähettilääksi ja lasten pyöräilyn suojelijaksi.

"Ruokolahti ja Saimaa. Näissä maisemissa on tullut rullattua pyörällä kilometri jos toinenkin. Näillä teillä on koettu paljon vuosien varrella. Teiden rauhallisuus, vaihtelevuus ja niitä ympäröivät maisemat ovat asioita, mitä erityisesti arvostan Ruokolahden tiestössä.

Tänä vuonna järjestetään ensimmäinen Saimaa Cycle Tour, jonka reitit mukailevat lenkkiteitäni.

Tarjolla on kaksi eri pituista lähtöä aikuisille. Pidempi käy Savonlinnassa ja reitille sisältyy muun muassa kauniin Punkaharjun järvimaisemat. Lyhyempi kiertää kotisaareni Äitsaaren ympäri. Äitsaaren kierros on saanut uuden päällysteen muutama vuosi sitten ja on mukavan vaihteleva reitti, jolta ei pitkiä suoria löydy.

Lisäksi Saimaa Cycle Tour sisältää minilähdön, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden olla mukana isossa pyöräilytapahtumassa ja nautti pyöräilyn ilosta! Minulla on kunnia toimia lasten lähdön suojelijana ja toivotankin sitä kautta kaikki ikään katsomatta tervetulleeksi heinäkuussa Imatralle!"

Jaakko Hänninen, 23-vuotias Ranskalaisessa AG2R Citroën Team:ssä polkeva ammattipyöräilijä. Jaakko on kotoisin Ruokolahden Äitsaaresta ja aloittanut pyöräilyn Imatralaisessa Tainionkosken Tähdessä. Saavutuksina mm. maantipyöräilyn alle 23-vuotiaiden MM-pronssi.

Photo: AG2R Citroën team/Vincent Curutchet