Saimaa Cycle Tourin liikennejärjestelyt 7.-8.7.2023

Suomen suurimmaksi pyöräilytapahtumaksi kasvanut Saimaa Cycle Tour poljetaan pe 7.7. - la 8.7.2023 ja tapahtuma aiheuttaa liikennejärjestelyitä Imatrankoskella ja Lappeenrannan satama-alueella. Pyöräilijät ajavat myös Taipalsaaren, Savintaipaleen, Mikkelin Kirkonvarkauden ja Puumalan keskustan alueella ilman liikenteen poikkeusjärjestelyitä. Tarkemmat lisätietoa liikennejärjestelyistä löydät tältä sivulta.

Yleistä tietoa Saimaa Cycle Tourista

Saimaa Cycle Tourille osallistuu noin 2500 pyöräilijää. Pyöräilijät lähtevät liikkelle max. 50 pyöräilijän ryhmissä neljän minuutin välein. Ryhmät lähtevät liikkelle Imatrankosken sillalta perjantaina 7.7. klo 19:30 - 22:06 välisenä aikana ja  lauantaina 8.7. klo 10:00 - 11:00 välisenä aikana. Kaikki pyöräilijät ovat maalissa Imatralla lauantaina 8.7. klo 18 mennessä.

Saimaa Cycle Tourin 300 kilometrin pääreitti kulkee Saimaan ympäri siten, että lähtö tapahtuu Imatralta, josta reitti kiertää myötäpäivään Lappeenrannan, Taipalsaaren, Savitaipaleen, Mikkelin, Puumalan ja Ruokolahden kautta takaisin Imatralle.

Lyhyemmät lauantai-aamuna liikkelle lähtevät reitit kulkevat Imatralta Ruokolahden suuntaan kiertäen Äitsaaren ja takaisin Imatralle.

Tutustu Saimaa Cycle Tourin reitteihin

Pyydämme autoilijoilta malttia pyöräilijäryhmien ohittamisessa

Pyöräilijät lähtevät liikkeelle max. 50 hengen ryhmissä ja ryhmien etenemisvauhti vaihtelevat hitaammin etenevistä retkipyöräilijöistä ammattilaistiimeihin, jotka polkevat 300 kilometrin reitin jopa 40 km keskituntinopeudella. Eri lähtöryhmissä liikkeelle lähteneet pyöräilijäryhmät voivat matkan varrella kasaantua jopa yli 100 hengen pyöräilijäryhmiksi.

Tapahtumassa noudatetaan liikennesääntöjä ja toivomme, että myös autoilijat ja motoristit huomioivat turvallisuusnäkökohdat niin isoja pyöräilijäryhmiä kuin yksittäisiä pyöräilijöitä ohitettaessa:

  • Muistathan pitää kaikissa tilanteissa vähintään 1,5 metrin etäisyyden sivuttaissuunnassa pyöräilijöihin tai mieluiten vastaantulijan kaistaa käyttäen.
  • Ethän lähde ohittamaan pyöräilijäryhmiä kohdissa joissa on huono näkyvyys esim. ylämäet ja mutkat

Liikenteenohjaus ja varoitusmerkinnät

Tapahtuman reitin risteysalueilla on satoja liikenteenohjaajia ja reitin varrella on yli 500 tapahtumaan liittyvää varoitus- tai ohjaustaulua.

Osa liikenteenohjaajista on ohjaamassa pyöräilijöitä, ja osassa risteyksistä liikenteenohjaajat pysäyttävät muuta liikennettä pyöräiljöiden joustavan etenemisen mahdollistamiseksi. Tämä voi aiheuttaa muutaman minuutin odotusaikoja.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Imatralla ja vaikutukset linja-autolinjoihin 1, 2 ja 3

Saimaa Cycle Tour tapahtuman keskus on Inkerinaukiolla Imatrankoskella. Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat Imatrankoskentiellä. Koska torstain ja lauantain aikana Imatralla liikkuu tuhansia pyöräilijöitä toivomme kaikilta liikenteessä liikkujilta autoilijoista jalankulkijoihin tarkkaavaisuutta liikenteessä.

Liikennejärjestelyt vaikuttavat myös Imatran linja-autolinjoihin 1, 2 ja 3. Tarkemmat tiedot vaikutuksista löydät Imatran kaupungin joukkoliikenteen sivuilta osoitteesta: https://www.imatra.fi/asuminen-ja-ymparisto/joukkoliikenne

  • Imatrankoskentie suljetaan Pistetalojen liikenneympyrästä Helsingintien väliltä perjantaina 7.7. klo 10 alkaen.
    • Kevyen liikenteen väylät ovat käytössä normaalisti mutta tapahtuman lähtöjen aikana kevyen liikenteen väylät voivat täyttyä katsojista ainakin Imatrankosken sillan kohdalla.
    • Imatrankoskentie avataan liikenteelle sunnuntai 9.7. klo 03 mennessä.
  • Helsingintiestä suljetaan oikean puoleiset Mansikkalan suuntaan kulkevat ajokaistat Valtionhotellin risteyksestä Imatrankoskentien risteykseen perjantaina 7.7. klo 10 alkaen.
    • Mansikkalan suuntaan kulkeva liikenne ohjataan liikenteenjakajan toiselle puolelle siten, että normaalin kahden kaistan sijaan autot ajavat kaistoilla vastakkaisiin suuntiin.
    • Mansikkalaan suuntaan kulkevat oikeanpuoleiset kaistat avataan liikenteelle sunnuntaina 9.7. klo 03. 

Tapahtuman päätyttyä pyrimme avaamaan Imatrankoskentien ja Helsingintien heti, kun tapahtumaan liittyvät rakenteet ja aidat on saatu purettua ja kuljetettua pois tiealueilta. 

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Lappeenrannassa

Saimaa Cycle Tour tapahtuma aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyitä Lappeerannan satama-alueella Myllysaaren ja Pikisaaren välillä.

Koska pyöräilijät ohittavat Lappeenrannan satama-alueen perjantai-illan aikana niin pyydämme myös jalankulkijoilta tarkkaavaisuutta satama-alueen teiden ylityksissä, koska pyöräilijäryhmät liikkuvat vauhdikkaasti.

 

  • Ainonkatu ja Satamatie suljetaan liikenteeltä Lappeenrannan keskussairaalan ja Pikisaaren välisellä osuudella siten, että sairaalan suunnasta oikea kaista on vain pyöräilijöiden käytössä. Liikenne suljetaan perjantaina klo 20 alkaen ja avataan liikenteelle lauantai-yönä klo 02 (tai heti viimeisen pyöräilijäryhmän ohitettua satama-alueen). Vasen kaista Pikinsaaren suunnasta keskussairaalan liikenneympyrälle on normaalisti liikenteen käytössä.