Saimaa Cycle Tourin liikennejärjestelyt 28.-29.6.2024

Suomen suurimmaksi pyöräilytapahtumaksi kasvanut Saimaa Cycle Tour poljetaan pe 28.6. - la 29.6.2024 ja tapahtuma aiheuttaa liikennejärjestelyitä Imatrankoskella ja Lappeenrannan satama-alueella. Pyöräilijät ajavat myös Taipalsaaren, Savitaipaleen, Mikkelin ja Puumalan keskustan alueella ilman liikenteen poikkeusjärjestelyitä. Tarkemmat lisätietoa liikennejärjestelyistä löydät tältä sivulta.

Yleistä tietoa Saimaa Cycle Tourista

Saimaa Cycle Tourille osallistuu noin 3 000 pyöräilijää. Pyöräilijät lähtevät liikkelle max. 50 pyöräilijän ryhmissä neljän minuutin välein. Ryhmät lähtevät liikkelle Imatrankosken sillalta perjantaina 28.6. klo 19:00 - 23:00 välisenä aikana ja  lauantaina 29.6. klo 10:00 - 11:04 välisenä aikana. Kaikki pyöräilijät ovat maalissa Imatralla lauantaina 29.6. klo 18 mennessä.

Saimaa Cycle Tourin 300 kilometrin pääreitti kulkee Saimaan ympäri siten, että lähtö tapahtuu Imatralta, josta reitti kiertää myötäpäivään Lappeenrannan, Taipalsaaren, Savitaipaleen, Mikkelin, Puumalan ja Ruokolahden kautta takaisin Imatralle.

Lyhyemmät lauantai-aamuna liikkelle lähtevät reitit kulkevat Imatralta Ruokolahden suuntaan kiertäen Äitsaaren ja takaisin Imatralle.

Tutustu Saimaa Cycle Tourin reitteihin

Pyydämme autoilijoilta malttia pyöräilijäryhmien ohittamisessa

Pyöräilijät lähtevät liikkeelle max. 50 hengen ryhmissä ja ryhmien etenemisvauhti vaihtelevat hitaammin etenevistä retkipyöräilijöistä ammattilaistiimeihin, jotka polkevat 300 kilometrin reitin jopa 40 km keskituntinopeudella. Eri lähtöryhmissä liikkeelle lähteneet pyöräilijäryhmät voivat matkan varrella kasaantua jopa yli 100 hengen pyöräilijäryhmiksi.

Tapahtumassa noudatetaan liikennesääntöjä ja toivomme, että myös autoilijat ja motoristit huomioivat turvallisuusnäkökohdat niin isoja pyöräilijäryhmiä kuin yksittäisiä pyöräilijöitä ohitettaessa:

  • Muistathan pitää kaikissa tilanteissa vähintään 1,5 metrin etäisyyden sivuttaissuunnassa pyöräilijöihin tai mieluiten vastaantulijan kaistaa käyttäen.
  • Ethän lähde ohittamaan pyöräilijäryhmiä kohdissa joissa on huono näkyvyys esim. ylämäet ja mutkat

Liikenteenohjaus ja varoitusmerkinnät

Tapahtuman reitin risteysalueilla on satoja liikenteenohjaajia ja reitin varrella on yli 500 tapahtumaan liittyvää varoitus- tai ohjaustaulua.

Osa liikenteenohjaajista on ohjaamassa pyöräilijöitä, ja osassa risteyksistä liikenteenohjaajat pysäyttävät muuta liikennettä pyöräiljöiden joustavan etenemisen mahdollistamiseksi. Tämä voi aiheuttaa muutaman minuutin odotusaikoja.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Imatralla ja vaikutukset linja-autolinjoihin 21, 22 ja 23

Saimaa Cycle Tour tapahtuman keskus on Inkerinaukiolla Imatrankoskella. Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat Imatrankoskentiellä. Koska torstain ja lauantain aikana Imatralla liikkuu tuhansia pyöräilijöitä toivomme kaikilta liikenteessä liikkujilta autoilijoista jalankulkijoihin tarkkaavaisuutta liikenteessä.

IMATRANKOSKENTIEN LIIKENNEJÄRJESTELYT

Imatrankoskentie suljetaan Helsingintien / Tainionkoskentien risteyksestä Pistetalojen liikenneympyrään (Vuoksentie) perjantaina 28.6.2024 kello 10.00 alkaen. Imatrankoskentie avautuu liikenteelle viimeistään sunnuntaina 30.6.2024 kello 03.00.

Kevyt liikenne pääsee kulkemaan siltoja pitkin normaalisti koko tapahtuman ajan. Ajoneuvot kiertävät 6-tien sillan kautta.

HELSINGINTIEN LIIKENNEJÄRJESTELYT 26.-30.6.2024

Helsingintien Inkerinaukion puoleiset ajoradat suljetaan 26.6.2024 kello 15.00 alkaen, ja ne ovat suljettuina 30.6.2024 kello 03.00 asti. Sulkualue on Imatrankoskentien risteyksestä Torkkelinkadun risteykseen. Tällä välillä liikenne tullaan ohjaamaan Lappeenrannan suunnasta Imatrankosken keskustan puoleiselle ajoradalle.

Helsingintien kävely- ja pyörätie Inkerinaukion puolelta on suljettu keskiviikosta 26.6.2024 kello 15.00 torstaihin 27.6.2024 klo 16.00 saakka. Tapahtuman aikana Helsingintien kävely- ja pyörätie on käytössä kummaltakin puolelta.

HELSINGIN- JA TAINIONKOSKENTIEN LIIKENNEJÄRJESTELYT 28.6.2024

Ajoradat Tainionkoskentien ja Heikinkadun liikenneympyrästä Helsingintien ja Viipurintien risteykseen ovat suljettu perjantaina 28.6.2024 kello 18.00–23.30. Perjantaina 28.6.2024 kello 10.00–23.30 myös pysäköintipaikat molemmin puolin ajorataa ovat pois käytöstä.

Tontille ajo on sallittu Helsingintien suunnasta Torkkelinkadulle sekä Tainionkoskentiellä välillä Heikinkatu – Imatrankoskentie.

Lappeenrannan suunnasta Tainionkoskelle ja Tainionkoskelta Lappeenrannan suuntaan on ohjattu kiertoreitti.

MUUTOKSET PAIKALLISLIIKENTEEN REITEISSÄ 28.-30.6.2024

Imatran paikallisliikenteen reiteissä on muutoksia 28.–30.6.2024.

Rajapatsaan ja Savikannan kautta kulkeva, linjoja 21 ja 22 koskeva lenkki jää väliaikaisesti pois liikennöinnistä.

Linjan 23 Imatrankosken ja Jakolan välistä osuutta ei ajeta tapahtuman aikana.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Lappeenrannassa

Saimaa Cycle Tour tapahtuma aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyitä Lappeerannan satama-alueella Myllysaaren ja Pikisaaren välillä.

Koska pyöräilijät ohittavat Lappeenrannan satama-alueen perjantai-illan aikana niin pyydämme myös jalankulkijoilta tarkkaavaisuutta satama-alueen teiden ylityksissä, koska pyöräilijäryhmät liikkuvat vauhdikkaasti.

Reitti kulkee Ainonkadulta Kipparinkadulle, josta se kääntyy Satamatorin kohdalta Torikatua pitkin Taipalsaarentielle 408 ja jatkaa matkaa kohti Taipalsaarta.

AINONKADUN, SATAMATIEN JA KIPPARINKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT 28.6.2024

Ainonkatu, Satamatie ja Kipparinkatu suljetaan liikenteeltä Lappeenrannan keskussairaalan ja Torikadun välisellä osuudella siten, että sairaalan suunnasta oikea kaista on vain pyöräilijöiden käytössä. Vasen kaista Torikadun ja Pikisaaren suunnasta keskussairaalan liikenneympyrälle on normaalisti liikenteen käytössä.

Liikenne suljetaan perjantaina klo 20 alkaen ja avataan liikenteelle lauantai-yönä klo 02 (tai heti viimeisen pyöräilijäryhmän ohitettua satama-alueen).