Saimaa Cycle Tour ja Kotkamills rakentavat ympäristöystävällisen pyöräilytapahtuman Saimaalle

Saimaa Cycle Tour ja Kotkamills rakentavat ympäristöystävällisen pyöräilytapahtuman Saimaalle

Saimaa Cycle Tour / SCT Events Oy
Tiedote 27.4.2021

Saimaa Cycle Tour ja Kotkamills Oy ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä vuoden 2021 tapahtumassa. Vuoden 2021 Saimaa Cycle Tour pyöräillään heinäkuun 9 - 10 päivinä.

Saimaa Cycle Tourin ja Kotkamillisin yhteistyö tulee näkymään kaikilla tapahtuman yhdeksällä ruoka- ja juomapisteellä. Kaikissa pisteissä käytetään Kotkamillsin innovatiivisesta kartongista valmistettuja biohajoavia kuppeja ja lautasia. Lisäksi Kotkamills toimittaa jokaiselle huoltopisteelle kierrätettävät keräysastiat, joissa käytetyt kupit ja lautaset toimitetaan takaisin tehtaalle kierrätettäväksi. Käytetyistä kupeista kierrätetty puukuitu käytetään uudelleen laminaattipaperin raaka-aineena.

”Meille on todella iso asia, että Kotkamills lähti yhteistyökumppaniksi tapahtumaamme. Saimaan siistinä pitäminen on meidän yksi tärkeimpiä arvojamme ja sitä yhteistyömme vastuullisen tapahtuman järjestämiseksi tukee todella hyvin”, Juho Suikkari ilmoittaa.

”Ympäristöystävällisyys pyöräilytapahtuman kantavana teemana sopii erinomaisesti Kotkamillsin kumppanuusstrategiaan, ja tuemmekin siksi mielellämme Saimaan upeissa maisemissa järjestettävää pyöräilyä toimittamalla osallistujien käyttöön kartongistamme valmistettuja helposti kierrätettäviä astioita. Käytetyt astiat tullaan keräämään niille varattuihin keräysastioihin” kertoo Kotkamillisin vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Saila Kettunen.

Saimaa Cycle Tourilla pyöräillään 289 km pääreitin lisäksi lyhyemmät 82 km ja 36 km pituiset reitit. Ennen päätapahtumaa pyöräillään ilmainen lasten pyöräily. Tapahtumiin voi ilmoittautua osoitteessa www.saimaacycletour.com.

Saimaa Cycle Tourin taustalla on vuonna 2020 perustettu SCT Events Oy, jonka tavoitteena on tuoda pyöräilyn ilosanomaa kaikille liikunnasta kiinnostuneille ihmisille.

Lisätietoja:
Juho Suikkari
Saimaa Cycle Tour / SCT Events Oy
juho@saimaacycletour.com
0503538281
www.saimaacycletour.com

Kotkamills lyhyesti
Suomalainen metsäteollisuusyritys Kotkamills on kokenut, vastuullinen, globaalisti toimiva kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Vastuullisesti valmistettuja tuotteita ovat elintarvikekäyttöön soveltuvat kuluttajapakkauskartongit, korkealaatuinen erikoislaminaattipaperi Absorbex® sekä ekologiset puutuotteet. Täysin kierrätettäviä AEGLE® ja ISLA® -kartonkituotteita on valmistettu vuodesta 2016 alkaen, ja vuonna 2018 aloitettiin vesipohjaista dispersiota hyödyntävien, muovia korvaavien kartonkilajien valmistus elintarvike- ja muiden pakkausten sekä tarjoiluastioiden materiaaliksi. Kaikki tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää. www.kotkamills.com