Saimaa Cycle Tourin liikennejärjestelyt 8.-9.7.2022

Saimaa Cycle Tour poljetaan pe 8.7. - la 9.7.2022 ja tapahtuma aiheuttaa liikennejärjestelyitä Imatrankoskella, Lappeenrannan satama-alueella sekä Puumalan keskustassa. Lisätietoa liikennejärjestelyistä löydät tältä sivulta.

Yleistä tietoa Saimaa Cycle Tourista

Saimaa Cycle Tourille osallistuu noin 2000 pyöräilijää ja ensimmäinen ryhmä lähtee liikkeelle Imatralta perjantaina 8.7. klo 19:00 - 22:00 ja nopeita ryhmiä lauantaina 9.7. klo 5:30 - 6:00. Kaikki pyöräilijät ovat maalissa Imatralla lauantaina 9.7. klo 15 mennessä.

Saimaa Cycle Tourin 300 kilometrin pääreitti kulkee Saimaan ympäri siten, että lähtö tapahtuu Imatralta, josta reitti kiertää myötäpäivään Lappeenrannan, Taipalsaaren, Savitaipaleen, Mikkelin, Puumalan ja Ruokolahden kautta takaisin Imatralle. Lyhyemmät reitit kulkevat Imatralta Ruokolahden suuntaan kiertäen Äitsaaren ja takaisin Imatralle.

Tutustu Saimaa Cycle Tourin reitteihin

Pyöräilijäryhmien ohittaminen

Pyöräilijät lähtevät liikkeelle max. 50 hengen ryhmissä ja ryhmien etenemisvauhti vaihtelevat hitaammin etenevistä retkipyöräilijöistä ammattilaistiimeihin, jotka polkevat 300 kilometrin reitin jopa 40 km keskituntinopeudella. Pyöräilijöistä voi matkan varrella kertyä yli 100 hengen pyöräilijäryhmiä.

Tapahtumassa noudatetaan liikennesääntöjä ja toivomme, että myös autoilijat ja motoristit huomioivat turvallisuusnäkökohdat niin isoja pyöräilijäryhmiä kuin yksittäisiä pyöräilijöitä ohitettaessa:

 • Muistathan pitää kaikissa tilanteissa vähintään 1,5 metrin etäisyyden sivuttaissuunnassa pyöräilijöihin tai mieluiten vastaantulijan kaistaa käyttäen.
 • Ethän lähde ohittamaan pyöräilijäryhmiä kohdissa joissa on huono näkyvyys esim. ylämäet ja mutkat

Liikenteenohjaus ja varoitusmerkinnät

Tapahtuman reitin risteysalueilla on satoja liikenteenohjaajia ja reitin varrella on yli 500 tapahtumaan liittyvää varoitus- tai ohjaustaulua.

Osa liikenteenohjaajista on ohjaamassa pyöräilijöitä, ja osassa risteyksistä liikenteenohjaajat pysäyttävät muuta liikennettä pyöräiljöiden joustavan etenemisen mahdollistamiseksi. Tämä voi aiheuttaa muutaman minuutin odotusaikoja.

Kiitämme autoilijoita kärsivällisyydestä jo etukäteen.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Imatralla ja vaikutukset linja-autolinjoihin 1, 2 ja 3

Saimaa Cycle Tour tapahtuman keskus on Inkerinaukiolla Imatrankoskella. Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat Imatrankoskentiellä.

Koska torstain ja lauantain aikana Imatralla liikkuu tuhansia pyöräilijöitä toivomme kaikilta liikenteessä liikkujilta autoilijoista jalankulkijoihin tarkkaavaisuutta liikenteessä.

 • Imatrankoskentie suljetaan Pistetalojen liikenneympyrästä Helsingintien väliltä perjantaina 8.7. klo 10 alkaen.
  • Kevyen liikenteen väylät käytössä normaalisti
  • Imatrankoskentie avataan liikenteelle lauantaina 9.7. klo 21. Pyrimme avaamaan Imatrankoskentien lauantaina heti, kun se on mahdollista.
 • Helsingintiestä suljetaan oikean puoleinen Mansikkalan suuntaan kulkeva ajokaista Valtionhotellin risteyksestä Imatrankoskentien risteykseen perjantaina 8.7. klo 17 alkaen. Suljettu oikean puoleinen kaista avataan liikenteelle lauantai 9.7. klo 19. Mansikkalan suuntaan kulkeva liikenne voi käyttää vasemman puoleista kaistaa normaalisti koko tapahtuman ajan.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Lappeenrannassa

Saimaa Cycle Tour tapahtuma aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyitä Lappeerannan satama-alueella Myllysaaren ja Pikisaaren välillä.

Koska pyöräilijät ohittavat Lappeenrannan satama-alueen perjantai-illan aikana niin pyydämme myös jalankulkijoilta tarkkaavaisuutta satama-alueen teiden ylityksissä, koska pyöräilijäryhmät liikkuvat vauhdikkaasti.

 • Ainonkatu ja Satamatie suljetaan liikenteeltä Myllysaaren ja Pikisaaren välisellä osuudella siten, että Myllysaaren suunnasta oikea kaista on vain pyöräilijöiden käytössä. Liikenne suljetaan perjantaina klo 19 alkaen ja avataan liikenteelle heti viimeisen pyöräilijäryhmän ohitettua satama-alueen (arvio lauantai yönä klo 1). Vasen kaista Pikinsaaren suunnasta kohti satamaa on normaalisti liikenteen käytössä.
 • Lisäksi lauantaina aamuyöllä lähtevät nopeat ryhmät ohittavat satama-alueen lauantai-aamuna klo 7-8 välisenä aikana. Tänä aikana alueella ei ole liikenteen poikkeusjärjestelyitä ja ryhmät ajavat normaalin liikenteen seassa ajotiellä.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Puumalassa

Saimaa Cycle Tour tapahtuma aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyitä Puumalan keskustan ja sataman alueella. Pyöräilijät saapuvat Puumalan keskusta-alueelle pitkin Vanhaa Puumalantietä, josta pyöräilijät kääntyvät Pappilantielle ja kohti satama-aluetta.

Koska valtaosa pyöräilijöistä ohittaa Puumalan aamupäivän aikana niin pyydämme myös jalankulkijoilta tarkkaavaisuutta teiden ylityksissä, koska pyöräilijäryhmät liikkuvat vauhdikkaasti.

 • Satamatie suljetaan liikenteeltä Pappilantien ja Keskustien väliseltä osuudelta siten, että Pappilantien suunnasta oikea kaista on vain pyöräilijöiden käytössä. Liikenne suljetaan lauantai-yönä klo 1 alkaen ja avataan liikenteelle heti viimeisen pyöräilijäryhmän ohitettua satama-alueen (arvio lauantaina klo 13). Vasen kaista Keskutien suunnasta kohti Pappilantietä on normaalisti liikenteen käytössä.
 • Lauantai-aamuna Imatralta liikkeelle lähtevät nopeat ryhmät ohittavat satama-alueen lauantaina klo 11-13 välisenä aikana, jolloin pyydämme kaikkia Pappilantiellä, Satamatiellä ja Keskustiellä liikkuviä ajoneuvoja sekä jalankulkijoita noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä.