Saimaa Cycle Tour pyöräilytapahtuman koronainfo ja toimintasuunnitelma

Saimaa Cycle Tour noudattaa tapahtuman aikana olevia viranomaisten suosituksia koskien turvavälejä, kokoontumisrajoituksia sekä henkilökohtaisten suojavälineiden käyttöä. Tapahtuma-alue rakennetaan niin väljäksi, että alueella pystytään noudattamaan suositeltuja turvavälejä.

Käymme jatkuvasti aktiivista keskustelua paikallis- ja alueviranomaisten kanssa, jotta tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti koronatilanteesta huolimatta.

Tavoitteenamme on järjestää turvallinen tapahtuma kaikille osallistujille sekä tapahtuman aikana työskentelevälle henkilökunnalle. Kunnioitathan kaikkia osallistujia ja henkilökunnan jäseniä huolehtimalla turvaväleistä ja hengityssuojainten käytöstä. Kiitos jo etukäteen.

Osallistuthan Saimaa Cycle Tourille terveenä

Jos sairastut älä osallistu Saimaa Cycle Tourille ja älä tule tapahtuma-alueelle. Ilmoittautuminen voidaan siirtää veloituksetta seuraavalle vuodelle lääkärintodistusta vastaan.

Toimintaohjeet ilmoittautumisessa

Saapuessasi tapahtuma-alueelle ja ilmoittautumiseen, pidä hengityssuojainta ja noudata Saimaa Cycle Tour henkilökunnan ohjeita ja suositeltuja turvavälejä.

Tapahtuma-alueella on useita ilmoittautumispisteitä. Kaikille osallistujille ilmoitetaan noin viikko ennen ilmoittautumispisteiden aukeamista miltä pisteeltä voit noutaa omat numerosi. Jos et tiedä omaa ilmoittautumispistettäsi tapahtuma-alueelle saapuessasi henkilökunta auttaa sinua löytämään oikean ilmoittautumispisteen.

Tapahtuma-alueen kartta toimitetaan kaikille osallistujille ennakkoon sähköpostitse ja siihen voi tutustua myös Saimaa Cycle Tourin verkkosivuilla. Tapahtuma-alueelta ja kaikilta ilmoittautumispisteiltä löytyy käsidesiä. Ilmoittautumispisteille on merkitty suositeltu turvaväli myös maahan ja henkilökunta valvoo niiden noudattamista.

Toimintaohjeet lähdössä

Lähtöalueelle tulevien pyöräilijöiden määrää rajoitetaan ja lähtöalueelle rakennetaan alueet joihin lähtöryhmät kokoontuvat ennen lähtöä niin, että suositeltuja turvavälejä voidaan noudattaa. Lähtöaikojen perusteella lähtöryhmille annetaan ennakkoon aika, jolloin lähtöalueelle voi aikaisintaan saapua.

Lähdöt tapahtuvat neljän minuutin välein 50 pyöräilijän ryhmissä (ryhmien kokoa voidaan viranomaisohjeistusten mukaisesti pienentää). Lähtökaistalla noudatetaan kahden metrin turvavälejä. Turvavälit on merkitty myös maahan.

Lähtökaistoilla ja lähtöalueella on pakollista käyttää hengityssuojainta, hengityssuojaimet kerätään pois aikaisintaan minuutti ennen starttia. Halutessasi voit pitää hengityssuojaimen lähtöön asti ja voit pistää sen roskakoriin ensimmäisellä huoltopisteellä. Huomioithan, että reitin varrella roskaaminen on kielletty.

Toimintaohjeet huoltopisteillä

Huoltopisteillä noudetaan suositeltuja turvavälejä ja yhtä aikaa olevien pyöräilijöiden määrää rajoitetaan noudattaen tapahtuman aikaisia kokoontumisrajoituksia.

Huoltopisteille saavuttaessa kaikille pyöräilijöille jaetaan hengityssuojaimet, joiden käyttö on pakollista pois lukien juomisen ja syömisen aikana. Kaikilla huoltopisteillä on saatavilla myös käsidesiä ja osalla huoltopisteistä löytyy myös mahdollisuus käsien pesuun.

Toimintaohjeet maalissa ja pukeutumistiloissa

Maali- ja tapahtuma-alueella noudatetaan suositeltuja turvavälejä ja maaliin saapuessa kaikille osallistujille jaetaan hengityssuojaimet. Maali- ja tapahtuma-alueella hengityssuojaimien käyttö on pakollista kaikille yli 12-vuotiaille pois lukien juomisen ja syömisen ajan.

Pesu- ja pukeutumistiloissa noudatetaan ja valvotaan kokoontumisrajoitusten mukaisia henkilömääriä ja pääsyä tiloihin rajoitetaan tarvittaessa. Hengityssuojaimen käyttö on pakollista kaikille yli 12-vuotiaille.

Tapahtuma-alueelta löytyvällä erikseen rajatulla ravintola-alueella noudatetaan ravintoloiden koronarajoitusten mukaisia asiakasmääriä ja turvavälejä.