Saimaa Cycle Tour 2021 osallistujan infopaketti

Hyvä tietää

Ennen tapahtumaa

 Tapahtuman aikana

Tapahtuman jälkeen

 


Hyvä tietää

KORONAINFO JA TOIMINTASUUNNITELMA

Tavoitteenamme on järjestää turvallinen tapahtuma kaikille osallistujille sekä tapahtuman aikana työskentelevälle henkilökunnalle. Kunnioitathan kaikkia osallistujia ja henkilökunnan jäseniä huolehtimalla turvaväleistä ja hengityssuojainten käytöstä. Kiitos jo etukäteen.

Saimaa Cycle Tour noudattaa tapahtuman aikana olevia viranomaisten suosituksia koskien turvavälejä, kokoontumisrajoituksia sekä henkilökohtaisten suojavälineiden käyttöä. Tapahtuman koroinfosta löydät toimintaohjeet tapahtuman ilmoittautumisessa, tapahtuman lähdössä, tapahtuman aikana huoltopisteillä sekä tapahtuman maalissa ja pukeutusmistiloissa.

Tutustu tapahtuman koroinfoon ja toimintasuunnitelmaan

 


TAPAHTUMAN SÄÄNNÖT

 Jos et ole vielä tutustunut tapahtuman sääntöihin niin löydät ne täältä: Saimaa Cycle Tour -tapahtuman säännöt

 


PYSÄKÖINTI TAPAHTUMA-ALUEEN LÄHEISYYDESSÄ

Tapahtuma-alueen läheiset parkkipaikat löydät alta näkyvästä kartasta:

Tapahtuma-alueen kartta - Map of event area

 


VARTIOIDUT PYÖRÄPARKIT

Vartioituja pyörän säilytyspisteitä löytyy kahdesta lokaatiosta:

 • Imatran Urheilutalo osoitteesta Kotipolku 2, Imatra. Pyörien säilytys on auki perjantaista 9.7. klo 17.00 alkaen ja sulkeutuu lauantaina 10.7. klo 17.00.
 • Imatran Kaupungintalo osoitteessa Virastokatu 2, Imatra. Pyörien säilytys on auki torstaina 8.7. klo 16.00 – 21.00. Perjantaina 9.7. pyörien säilytys aukeaa klo 9.00 ja sulkeutuu lauantaina 10.7. klo 17.00.

Säilytykseen tulevassa pyörässä tulee olla osallistujan nimi ja/tai osallistumisnumero. Nimellä olevat pyörät luovutetaan esim. ajokorttia vastaan ja osallistumisnumerolla merkatut pyörät luovutetaan osallistumisnumeroa vastaan.

 


VARTIOITU TAVAROIDEN SÄILYTYS

Vartioitu tavaroiden säilytyspiste löytyy Imatran Urheilutalolta osoitteesta Kotipolku 2, Imatra. Tavaroiden säilytyspiste aukeaa perjantaina 9.7. klo 17 ja sulkeutuu lauantaina 10.7. klo 17.

Kaikki säilytykseen jätettävät tavarat on merkittävä omalla nimellä tai osallistumisnumerolla ja tavarat luovutetaan vain henkilötodistusta tai omaa osallistumisnumeroa vastaan.

 


VALOKUVAUS TAPAHTUMASSA

Saimaa Cycle Tourissa kuvataan valokuvia useamman kuvausryhmän toimesta.

Saimaa Cycle Touria saapuu kuvamaan myös maailman johtava massaurheilutapahtumien kuvauspalvelu Sportograf, jonka kuvia voi ostaa tapahtuman jälkeen Sportografin verkkopalvelusta. Sportograf käyttää kuvaamisessa myös automatisoituja kuvauspisteitä, joiden lisävalaistuksessa käytetään hämärän aikaan myös salamavaloja.

Saimaa Cycle Tour varaa oikeuden käyttää tapahtuman aikana osallistujista otettuja valokuvia (ja videoita) tapahtuman markkinoinnissa. Mikäli osallistuja haluaa, että hänen kuvaansa ei käytetä mainonnassa, pyydetään häntä ottamaan yhteys Saimaa Cycle Touriin heti tapahtuman jälkeen.

 


Ennen tapahtumaa

OSALLISTUMISNUMEROIDEN NOUTO, ILMOITTAUTUMINEN & TAPAHTUMATOIMISTO

Saimaa Cycle Tour tapahtuman ilmoittautuminen ja osallistumisnumeroiden nouto tapahtuu Saimaa Cycle Tourin tapahtuma-alueelta Imatran kaupungintalon ylätasanteelta:

Ilmoittautuminen ja osallistumisnumeroiden nouto on avoinna seuraavina aikoina:

 • Torstai 8.7.2021 Klo 16.00 – 21.00
 • Perjantai 9.7.2021 Klo 9.00 – 20.00

Tapahtumatoimisto ja tapahtuma-alue on avoinna seuraavina aikoina:

 • Torstai 8.7. Klo 16.00 – 21.00
 • Perjantai 9.7. Klo 9.00 – lauantai 10.7. Klo 17.00

 


PUKEUTUMISTILAT

Pukeutumistilat ja suihkut löytyvät Imatran Uimahallilta ja urheilutalolta osoitteesta Kotipolku 2, Imatra (Sijainti Google Mapsissä).

Pukeutumistilat ja suihkut ovat avoinna ennen tapahtumaa perjantaina 9.7 klo 17 alkaen ja ne sulkeutuvat lauantaina 10.7 klo 17.

 


PYÖRÄN KUNTO JA PYÖRÄN HUOLTO ENNEN TAPAHTUMAA

Tulethan tapahtumaan valmiiksi huolletulla ja kunnossa olevalla pyörällä.

Jos kuitenkin tarvitset apua ennen tapahtumaa, niin tapahtuma-alueelta löytyy Saimaa Cycle Tour yhteistyökumppaneiden pyöränhuoltopisteitä. Näiltä huoltopisteiltä saat apua pyöräsi huoltoon liittyen. Jos tarvitset pyörällesi huoltoa, tule ajoissa paikalle.

Pyöränhuoltotyö on ilmaista, mutta tarvittavat varaosat ovat maksullisia.

 


SAIMAA CYCLE TOUR ROADBOOK

Saimaa Cycle Tour roadbook sisältää reitillä kohdat, jotka vaativat erityistä huomiota pyöräilijöiltä.

Saimaa Cycle Tour ajetaan pääosin normaalin tieliikenteen seassa ja reitillä noudatetaan liikennesääntöjä. Muuta liikennettä varoitetaan ja ohjataan suuremmilla risteysalueilla ja erityisesti ennalta vaaralliseksi tunnistetuissa paikoissa esim. teiden ylityksissä. Turvallisuussyistä osia reitistä muutetaan tapahtuman ajaksi yksisuuntaiseksi. Lähtö- ja maalialueilla muu liikenne on suljettu.

Tutustu Saimaa Cycle Tour Roadbookiin

 


Tapahtuman aikana

LIIKENNESÄÄNNÖT, LIIKENTEENOHJAUS JA REITTIMERKINNÄT

Tapahtumassa noudatetaan liikennesääntöjä. Tapahtumassa ajetaan kaikelle liikenteelle avoimella reitillä, joten olet aina itse velvollinen olemaan ajan tasalla liikenneympäristöstäsi, jossa etenet. Jokainen osallistuja pyöräilee tapahtumassa omalla vastuullaan ja omalla vakuutuksella (suosittelemme tarkistamaan myös oman polkupyörän vakuutusturva omalta vakuutusyhtiöltä).

Aja tien oikeassa reunassa aina kun se on mahdollista ja pysy omalla kaistallasi. Kunnioita myös aina tapahtuman ulkopuolista liikennettä (tapahtumassa mukana oleminen ei anna oikeutta liikennerikkomuksiin). Ole myös varovainen ohittaessasi toisia pyöräilijöitä tai pyöräilijäryhmiä ja jätä ohituksissa riittävä turvaväli muihin pyöräilijöihin.

Jos joudut käyttämään puhelinta niin pysähdy ja siirry tiensivuun tekemään puhelu. Myös radioiden tai kuulokkeiden käyttö pyöräillessä on kielletty. Jos sinun tarvitsee pysähtyä, siirry pyöräsi kanssa pois tiealueelta, jotta ei synny vaaratilanteita muille pyöräilijöille, ajoneuvoille tai sinulle itsellesi.

Reitin varrella on satoja liikenteenohjaajia. Lisäksi reitti on merkitty sadoilla selkeillä liikenteenohjaus- ja varoitusmerkeillä, joita seuraamalla kykenet ennakoimaan vaarallisia paikkoja sekä pysymään reitillä. Noudata aina liikenteenohjaajien pysähtymiskäskyä. Kiinnitä erityistä huomiota risteyksissä ja risteysalueilla, sillä sadoista liikenteenohjaajista ja varoitusmerkeistä huolimatta reitillä on pieniä risteyksiä, joissa liikenteen ohjausta ei ole.

 

 


PYÖRÄN VALAISIMET HÄMÄRÄN JA PIMEÄN AIKANA

Suomen Tieliikennelain mukaisesti hämärän ja pimeän aikana polkupyörällä liikkuessa tulee käyttää etu- ja takavaloa. Saimaa Cycle Tour -tapahtuman aikana hämärä alkaa noin klo 23:30 ja päättyy noin 3:30. 

 


HUOLTOPISTEET TAPAHTUMAN REITEILLÄ

Saimaa Cycle Tour 285 km

Reitin varrella on useita juoma- ja välipalapisteitä noin 30-40 kilometrin välein ja ruokahuolto löytyy noin 100 kilometrin välein sekä maalissa.

Reitin varrella on kahdeksan varsinaista huoltopistettä ja lisäksi reitin varrelta löytyy kaksi ennakkoon ilmoittautuneille ryhmille tarkoitettua ns. Fast Stop huoltopistettä nopeaa pysähtymistä varten.

 • 50 km Joutsjärvi (Juoma- ja ravintohuolto, SPR-ensiapupiste ja pyörähuolto)
 • 64 km Puumala – P-alue tien oikealla puolella ennen Puumalan siltaa (Juoma- ja ravintohuolto, SPR-ensiapupiste ja pyörähuolto)
 • 104 km Sulkavan Liikuntakeskus (Juoma- ja ravintohuolto sisältäen lämpimän ruuan, SPR-ensiapupiste, Rela-hierontapiste ja pyörähuolto)
 • 148 km Savonlinna – Olavinlinna / Riihisaari (Juoma- ja ravintohuolto, SPR-ensiapupiste, Rela-hierontapiste ja pyörähuolto)
 • 184 km Punkaharju – Saimaan Taideluola (Juoma- ja ravintohuolto sisältäen lämpimän ruuan, SPR-ensiapupiste, Rela-hierontapiste ja pyörähuolto)
 • 217 km Vuoriniemi (Juoma- ja ravintohuolto, SPR-ensiapupiste, Rela-hierontapiste ja pyörähuolto)
 • 241 km Pohja-Lankila (Juoma- ja ravintohuolto, SPR-ensiapupiste, Rela-hierontapiste ja pyörähuolto)
 • 269 km Ruokolahti – Kirkonmäki (Juoma- ja ravintohuolto, SPR-ensiapupiste, Rela-hierontapiste ja pyörähuolto)
 • 289 km Maali – Imatran kaupungintalo (Ruoka – alkoholiton olut tai vesi, Rela-hierontapiste)

Fast Stop huoltopisteet ennakkoon ilmoittautuneille ryhmille:

 • Fast Stop huoltopisteet ilmoitetaan ryhmien johtajille

Jaakon kierros 82 km

Reitin varrella on kaksi ravinto- ja pyöränhuoltopistettä sekä maalissa osallistujille tarjotaan ruoka.

Reitin varrella on kaksi huoltopistettä:

 • 19 km Ruokolahti – Kirkonmäki
 • 42 km Äitsaari - Hännilän seurojentalo

Molemmilta huoltopisteistä löytyy juoma- ja ravintohuolto ja pyörähuolto.

Ruokolahden kierros 35 km

Reitin varrella on yksi huoltopiste, josta löytyy juoma- ja ravintohuolto sekä pyörähuolto.

 • 19 km Ruokolahti – Kirkonmäki

 


ROSKAAMINEN ON KIELLETTY

Suomen laki kieltää roskaamisen. Älä heitä mitään roskia luontoon vaan tuo roskat mukanasi lähimmälle huoltopisteelle ja laite ne jäteastiaan.

Voit heittää roskat myös reitin varrelle merkityille roska-alueille, joita löytyy kolme kappaletta. Roska-alueista tiedotetaan ennakkokylteillä 10 km, 5 km ja 1 km ennen alueen alkamista. Roska-alueiden alku ja päättyminen on merkitty isoilla kylteillä, joissa on selkeä värikoodaus:

 • Vihreä = Roska-alue alkaa
 • Punainen = Roska-alue päättyy

 


HIERONTAPALVELUT TAPAHTUMAN AIKANA

Jos saat pyöräilyn aikana lihaskramppeja, niska tai hartiat kipeytyvät ym, niin koulutettu hieroja voi auttaa sinua. Voit saada lyhyen hieronnan, joka keskittyy tuohon akuuttiin ongelmakohtaan. Hieronta on ilmaista ja sen tarjoavat Saimaa Cycle Tour yhteistyössä Rela-Hierojien (www.relahierojat.fi) kanssa.

 • Sulkavan 104km huoltopisteestä lähtien kaikilla huoltopisteillä on mahdollisuus saada hierontaa akuuttiin ongelmakohtaan. 
 • Maalissa on mahdollisuus saada lyhyt 10-15 min hieronta esim. jaloille, selälle tai niska-hartiaseudulle veloituksetta.

Huomioithan, että huoltopisteillä sekä erityisesti maaliintulon jälkeen hierontaa voi joutua jonottamaan pitkän aikaa.

 


ENSIAPUPALVELUT TAPAHTUMAN AIKANA

Tapahtuman kaikilla huoltopisteillä ja tapahtuma alueella Imatran kaupungintalolla osoitteessa Virastotie 2, Imatra on koulutettu SPR:n ensiapuhenkilökunta auttamassa koko tapahtuman ajan. He voivat auttaa pienissä ensiapua vaativissa vammoissa tai hoidossa. Vaativammat hoitotoimenpiteet hoidetaan reitillä olevien päivystävien sairaaloiden tai terveyskeskusten toimesta.

Saimaa Cycle Tour ei tarjoa lääkkeitä, jos tarvitset lääkkeitä, niin suosittelemme, että varaat ne mukaan itsellesi.

 


PYÖRÄHUOLTO TAPAHTUMANA AIKANA

Tapahtuman kaikilla huoltopisteiltä löytyy myös pyöränhuoltoteltta, josta saat apua yleisimpiin teknisiin ongelmiin. Lisäksi reitillä on Saimaa Cycle Tour huoltoautoja, jotka auttavat osallistujia tarvittaessa.

Myös huoltopisteiltä tai -autosta saatava huoltotyö on ilmaista, mutta tarvittavat varaosat ovat maksullisia ja ne on maksettava tapahtuman järjestäjälle tai yhteistyökumppaneille.

 


MITEN TOIMIN VÄLINERIKON SATTUESSA

Välinerikon sattuessa jokaisen osallistujan ensimmäinen tehtävä on lisävahinkojen ennaltaehkäiseminen ja ensisijaisesti välinerikot pyritään korjaan itse tai kanssa pyöräilijän avustuksella.

 • Välinerikon tapahduttua ilmoita siitä kanssa pyöräilijöille ja siirry välittömästi tien oikeaan reunaa reilusti tien pientareelle
 • Älä hätäänny tai hermostu vaan tarkista tarvittavat huoltotoimenpiteet
 • Mikäli kyseessä on huoltotoimenpide, jonka osaat itse tehdä ja sinulla on tarvittavat tarvikkeet sekä työvälineet, suorita huolto rauhassa
 • Jos et osaa tai pysty suorittamaan tarvittavaa huoltotoimenpidettä jää odottamaan reitillä liikkuvaa järjestäjän huoltoautoa, joka voi auttaa sinua yleisimmissä huoltotoimenpiteissä
  • Palvelu on ilmaista mutta mahdolliset varaosat tai isoimmat tarvikkeet tulee maksaa tapahtumanjärjestäjälle tai tämän yhteistyökumppanille
  • Huomioithan, että huoltoautoa voi joutua odottamaan
  • Sijoitu siten, että olet nähtävissä ja huoltoauton lähestyessä nosta käsi selvästi ylös huoltoavun merkiksi
 • Jos huoltotoimenpidettä ei voida suorittaa tienvarressa huoltoauto voi kuljettaa sinut ja pyöräsi lähimmälle huoltopisteelle

 


TOIMINTA VAHINKOTILANTEEN SATTUESSA

Kolaritilanteessa tai muussa mahdolliseen henkilövahinkoon johtaneessa tilanteessa jokaisen pyöräilijän ensimmäinen tehtävä on lisävahinkojen ennaltaehkäiseminen.

Järjestäjällä on ensiapuvastaava, joka on tavoitettavissa puhelimitse. Hänen kauttaan tarvittava ensihoito ohjataan paikalle.

 • Kuten Suomen tieliikennelaissa on määrätty, jokainen on auttamisvelvollinen liikenneonnettomuuden sattuessa. Pyydämme, auta aina kolaritilanteessa.
 • Älä hätäänny tai hermostu vaan tarkista loukkaantuneiden kunto.
 • Siirry välittömästi tien oikeaan reunaan piennaralueelle mikäli liikkuminen ei tuota ongelmia.
 • Jos kyseessä on pintanaarmu, asvaltti-ihottuma tai muu vaurio ja pystyt jatkamaan pyöräily, saat ensiavun lähimmältä huoltopisteeltä. Kaikilla huoltopisteillä on ensiaputeltta.
 • Jos vammat vaativat ensiapua reitinvarrella voit tarvittaessa ottaa yhteyttä puhelimitse järjestäjän ensiapuun.
  • Yhteyshenkilö ja -tiedot ilmoitetaan myöhemmin
  • Ilmoita onko sattunut onnettomuus vai sairauskohtaus.
  • Ilmoita oma nimesi ja yhteystietosi sekä mahdollisimman tarkka sijainti.
  • Vastaa mahdollisiin kysymyksiin ja jää odottamaan lisäohjeita. Sulje puhelin vasta, kun saat luvan.
  • Ohjaa järjestäjän ensiapuyksikkö paikalle.

Jos kolarin osapuoli ei reagoi puhutteluun, ei hengitä, epäillään sydämen
toimintaan liittyvää häiriötä tai on epäiltävissä vakavampi loukkaantumisen
aste niin silloin ota välittömästi yhteys hätäkeskukseen.

 • Puhelinnumero: 112
 • Ilmoita onko sattunut onnettomuus vai sairauskohtaus.
 • Ilmoita oma nimesi ja yhteystietosi sekä mahdollisimman tarkka sijainti.
 • Vastaa mahdollisiin kysymyksiin ja jää odottamaan lisäohjeita. Sulje puhelin vasta, kun saat luvan.
 • Ohjaa hätäkeskuksen lähettämä ensiapuyksikkö paikalle.

 


KESKEYTTÄMINEN JA KULJETUS KESKEYTYSTILANTEESSA

Saimaa Cycle Tour toivoo, että kaikki osallistujat pystyisivät pyöräilemään reitin
alusta loppuun. Jos kuitenkin käy niin, että matka keskeytyy syystä tai toisesta toimi seuraavasti.

 • Jos mahdollista lopeta pyöräily huoltopisteille ja ilmoita siitä huoltopisteen henkilöstölle.
 • Jos joudut keskeyttämään pyöräilyn reitille, odota huoltoautoa, joka voi kuljettaa sinut lähimmälle huoltopisteelle.
 • Muista ilmoittaa keskeytyksestä kaikissa tapauksissa järjestäjille
 • Jos et tarvitse järjestäjien kuljetusta, niin muista ilmoittaa myös tästä järjestäjille

Kaikille keskeyttäneille on järjestetty järjestäjien toimesta ilmainen kuljetus tapahtuma-alueelle Imatralle osoitteeseen Virastotie 2 (maalialue).

 • Keskeyttäneet pyritään ottamaan kuljetuksen kyytiin tapahtuman huoltopisteiltä.
 • Huomioithan, että voi joutua odottamaan kuljetusta pidemmänkin aikaa.

Myös keskeyttäneiden pyöräilijöiden pyörät kuljetetaan veloituksetta maalialueelle.

 • Pyörien kuljetus voi tapahtua eri aikaan kuin pyöräilijöiden.
 • Keskeyttäneiden pyörät kuljetetaan Imatralle tapahtuman maalialueelle vartioidulle pyörien säilytys alueelle, josta pyörän voi noutaa omalla osallistumisnumerolla.

Huomio! Saimaa Cycle Tour ei ota vastuuta ja eikä maksa korvauksia kuljetuksessa vaurioituneista pyöristä. Polkupyörät pyritään suojaamaan mahdollisimman hyvin kuljetuksen ajaksi mahdollisten vaurioiden välttämiseksi.

 


Tapahtuman jälkeen

 

SUIHKUT JA PUKEUTUMISTILAT

Pukeutumistilat ja suihkut löytyvät Imatran Uimahallilta ja urheilutalolta osoitteesta Kotipolku 2, Imatra (Sijainti Google Mapsissä).

Pukeutumistilat ja suihkut ovat avoinna ennen tapahtumaa perjantaina 9.7 klo 17 alkaen ja ne sulkeutuvat lauantaina 10.7 klo 17.

 


VALOKUVIEN OSTAMINEN TAPAHTUMASTA

Sportograf on maailman suurin massaurheilutapahtumien kuvauspalvelu ja Sportograf kuvaajat saapuvat kuvaamaan myös ´Saimaa Cycle Touria.

Tapahtuman kuvia voit ostaa Sportografin palvelusta. Sportografin järjestelmä jaottelee kuvat osallistumisnumeroiden perusteella ja tapahtuman jälkeen voit hakea palvelusta omat kuvasi oman osallistumisnumeron perusteella.

Lue lisää osoitteesta www.sportograf.com/en

 


LÖYTÖTAVARAT

Tapahtuman aikana kadonneita tavaroita voit tiedustella Saimaa Cycle Tourin tapahtumatoimistolta Imatran Kaupungintalolta tai tapahtuman tavaran säilytyspisteeltä. Tapahtuman jälkeen kadonneita tavaroita voit tiedustella sähköpostilla osoitteesta support@saimaacycletour.com.

 


MUISTA LEVÄTÄ ENNEN AUTOLLA AJAMISTA

Vaikka kotimatka voi olla pitkä ja kiire kotiin on suuri niin olet juuri suorittanut valtavan liikuntasuorituksen. Vaikka voit tuntea olosi energiseksi ja pirteäksi niin nyt on väärä aika hypätä auton rattiin ja kotimatkalle.

Jos osallistut 285 km reitille Saimaa Cycle Tour suosittelee vähintään kuuden (6) tunnin lepoa maaliin tulon jälkeen ennen kuin ajat autoa.

Turvallista kotimatkaa!