Savitaipale - Paikkakunta hyvinvoinnistaan huolehtiville ja luontoa rakastaville

Isovanhemmat ja äiti lapsineen kesäisellä hiekkalaatikolla.

Savitaipaleen kirkonkylä on Kuolimon rannalla sijaitseva kuntakeskus, joka tarjoaa sekä julkisia, että hyvin runsaasti yksityisiä palveluja. Esiopetus, peruskoulutus ja lukio antavat hyvät eväät elämään lapsille ja nuorille. Myös kansalaisopiston ohjelmatarjonta on monipuolista. Savitaipaleella toimii lisäksi useita kymmeniä aktiivisia järjestöjä. Nopea valokuituverkko luo uusia mahdollisuuksia kunnan elinkeinoelämälle.

Liikuntakeskuksen alueelta löytyy mm. jalkapallokenttä, kuntosali, tenniskentät, skeittipaikka, lumilautailu- ja new school -rinne, pulkkamäki, frisbeegolf -rata, valaistu latu/kuntopolku sekä kunto- ja latureitistön lähtöpaikka. Alueella on myös jäähalli curling-ratoineen. Himouimari löytää kirkonkylän uimahallista sulaa myös silloin, kun järvet ovat jäässä.

Latureittejä on maastossa ja Kuolimon jäällä runsaasti. Kuolimolla on myös n.5 km pitkä retkiluistelurata aina, kun jäätilanne sen sallii. Monipuolisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä löytyy myös muun muassa Kuolimon rannoilta ja Säänjärven kylän maastosta.

Savitaipale soi ja laulaa ympäri vuoden, mutta erityisesti heinäkuussa Sapassi-viikolla. Savitaipaleen kirkko ja Hakamäen museoalue ovat ehdottomasti suosituimmat kulttuuritapahtumien estradit. Hakamäki Piknik on laadukkaista esiintyjistään tunnettu jokakesäinen musiikkitapahtuma.

SAVITAIPALE - SYDÄMELLÄ, SOVUSSA, SISULLA

www.savitaipale.fi

Savitaipale -Vuoden 2022 Talvikuntakilpailuvideo Youtube

  • VAKITUISIA ASUKKAITA N. 3200 
  • KESÄMÖKKEJÄ N. 2500
  • KOKONAISPINTA-ALA 690 km²
  • RANTAVIIVAA 996 km
  • IKÄRAKENNE: 0 - 14 v. 15,6 %, 15 - 64 v. 61,7 %, YLI 65 v. 22,7 %